To je to što me zanima!

Kauboji do sedme pobjede zaredom bez problema

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Pred prepunom Arenom Hrvatska je pobijedila Slovačku 31-25 i ogled s Francuskom u utorak očekuje uz maksimalan učinak u sedam utakmica
Vidi originalni članak

Ponovno niti jedna stolica nije ostala prazna u zagrebačkoj Areni, gotovo 16.000 ljudi prati ogled Hrvatske i Slovačke. Ponovno u postavi nema Goran Šprema, kao ni Josipa Valčića. Lino je i u ovu utakmicu krenuo sa standardnom početnom sedmorkom. Alilović, Čupić i Hrvatin, Valčić, Duvnjak, Metličić, te Vori.
Valčić je prvi šut promašio, na drugoj strani vanjski šutom utakmicu otvorio Šulc. Prvi hrvatski gol nakon tri minute je zabio Vori. Buka u dvorani je tolika da Metličić nije čuo da je dosuđen faul. Zabio je gol, ali morao je vratiti loptu. No za 2-1 zabio je Duvnjak. Valo i M. Stranovsky vratili su prednost Slovacima na 3-2, ali Duvnjak je novim šutom iz vana postavio 3-3.
Dva Hrvatinova gola odvela su nas na dva razlike (5-3) u 9. minuti, a toliko je bilo i minutu kasnije nakon gola Valčića (6-4). Nakon što je Hrvatin promašio već drugi čisti zicer, Slovačka je smanjila na 6-5, no Valčić je opet zabio za plus dva. U 13. minuti Čupić je pogodio iz sedmerca za 9-6, prvi put tri razlike. No braća Starnovsky su za samo dvije minute vratili Slovačku na samo gol zaostatka.
U 19. minuti zbog lakše ozljede je izašao Duvnjak, prvi put na teren kročio Ivano Balić. Ušao je i Marko Kopljar umjesto Pere Metličića. Brzo je Balić zabio i svoj prvi gol, za 13-10, no uzvratio je Tomas Stranovsky već u idućem napadu.
Csaba Szücs u 23. je minuti gurnuo Balića u skoku, Ivano je pao na pod i primio se za leđa. Izgledalo je jako opasno, ali Ivano se vratio već u idućem napadu. A Losert obranio već treću loptu u nekoliko minuta kod 14-11. Četvrtim golom Matea Hrvatina, u 25. minuti Hrvatska je prvi put došla do četiri gola viška (15-11).
Prvi put na pet razlike (17-12) odveo nas je Balić vanserijski golom sa svoje pozicije. Gotovo da je legao na pod, a loptu poslao 'kroz uši' golmana Slovačke. Dvije sekunde prije kraja poluvremena Lacković se digao i zabio svoj drugi gol za 18-13. Tim je rezultatom prvi dio i završen.
Nastavak je Hrvatska otvorila nastavak s tri gola u manje od tri minute i otišla na 21-14 u 34. minuti. No dva gola Šulca vratila su Slovake na četiri gola minusa. Kukučka je potpom zabio za 21-18 i zaokružio slovačku 4-0 seriju. Odgovorio je Zrnić 'frkom' s krila u 37. minuti. Uslijedilo je nekoliko minuta 'kreativne pauze', no prednost je i dalje ostala na četiri ili pet golova razlike. Metličić je u 43. minuti zabio za 24-18. Dvaput zaredom potom su zabili Slovaci, a onda je još i Hrvatin promašio čistu kontru, već četvrti zicer u ovoj utakmici. Treći Slovački gol u nizu zabio je Kukučka, a na 25-21 postavio Valčić svojim novim golom.
U posljednjih deset minuta Hrvatska je ušla s prednošću 26-22, a bilo bi i uvjerljivije da Hrvatin nije upropastio još jednu čistu situaciju. Srećom, Alilović je obranio dvije lopte u važnim trenucima.
Na sedam razlike, najveću prednost koju smo posljednji put imali u 33. minuti, vratio je Domagoj Duvnjak u 55. minuti topovskim udarcem s deset metara. Gotovo je probio mrežu, lopta se snažno odbila van nakon što je lopta ušla u gol.
Tridesetak sekundi prije kraja, kod rezultata 30-24, slovački izbornik pozvao je - minutu odmora! Bilo bi zanimljivo čuti što trener kaže svojim igračima pola minute prije kraja na minus šest... Izgubili su loptu, Duvnjak zabio u kontri, a dvije sekundi prije kraja Slovaci su zabili sedmerac za konačnih 31-25.

HRVATSKA - SLOVAČKA 31-25

Idi na 24sata

Komentari 13

  • velika_maza 25.01.2009.

    CESTITAM DECKIMA NA POBJEDI..... navijaci-KATASTROFA STEEEEEEEEE......sramota...bolje da ste ostali doma i navijali pred tv...jer ovo vase navijanje je koda si u kazalistu..pa decki traze da ih dizemo na noge a ne da ih saljemo u propast....cijela arena je puna...hahaha....pa sta....kad su ne kazem ko u njoooj....dajte karte onima koji znaju navijat i bodrit igrace a ne onima koji su dosli ko u kazaliste....uzass.....pozz od purgerice

  • Siljota 25.01.2009.

    Ja sam purger ali navijanje je sramotno. I one trube me smetaju, najrađe bi im ih u uguzicu zaguro. Najbolje bi bilo da se polufinale i finale igra u Splitu

  • JAX 25.01.2009.

    iritira me sta spiker uvijek tera publiku da pjeva to publika mora cinit sama

Komentiraj...
Vidi sve komentare