Obavijesti

Sport

Komentari 13

Kauboji do sedme pobjede zaredom bez problema

Kauboji do sedme pobjede zaredom bez problema
7

Pred prepunom Arenom Hrvatska je pobijedila Slovačku 31-25 i ogled s Francuskom u utorak očekuje uz maksimalan učinak u sedam utakmica

VIDEO

Ponovno niti jedna stolica nije ostala prazna u zagrebačkoj Areni, gotovo 16.000 ljudi prati ogled Hrvatske i Slovačke. Ponovno u postavi nema Goran Šprema, kao ni Josipa Valčića. Lino je i u ovu utakmicu krenuo sa standardnom početnom sedmorkom. Alilović, Čupić i Hrvatin, Valčić, Duvnjak, Metličić, te Vori.
Valčić je prvi šut promašio, na drugoj strani vanjski šutom utakmicu otvorio Šulc. Prvi hrvatski gol nakon tri minute je zabio Vori. Buka u dvorani je tolika da Metličić nije čuo da je dosuđen faul. Zabio je gol, ali morao je vratiti loptu. No za 2-1 zabio je Duvnjak. Valo i M. Stranovsky vratili su prednost Slovacima na 3-2, ali Duvnjak je novim šutom iz vana postavio 3-3.
Dva Hrvatinova gola odvela su nas na dva razlike (5-3) u 9. minuti, a toliko je bilo i minutu kasnije nakon gola Valčića (6-4). Nakon što je Hrvatin promašio već drugi čisti zicer, Slovačka je smanjila na 6-5, no Valčić je opet zabio za plus dva. U 13. minuti Čupić je pogodio iz sedmerca za 9-6, prvi put tri razlike. No braća Starnovsky su za samo dvije minute vratili Slovačku na samo gol zaostatka.
U 19. minuti zbog lakše ozljede je izašao Duvnjak, prvi put na teren kročio Ivano Balić. Ušao je i Marko Kopljar umjesto Pere Metličića. Brzo je Balić zabio i svoj prvi gol, za 13-10, no uzvratio je Tomas Stranovsky već u idućem napadu.
Csaba Szücs u 23. je minuti gurnuo Balića u skoku, Ivano je pao na pod i primio se za leđa. Izgledalo je jako opasno, ali Ivano se vratio već u idućem napadu. A Losert obranio već treću loptu u nekoliko minuta kod 14-11. Četvrtim golom Matea Hrvatina, u 25. minuti Hrvatska je prvi put došla do četiri gola viška (15-11).
Prvi put na pet razlike (17-12) odveo nas je Balić vanserijski golom sa svoje pozicije. Gotovo da je legao na pod, a loptu poslao 'kroz uši' golmana Slovačke. Dvije sekunde prije kraja poluvremena Lacković se digao i zabio svoj drugi gol za 18-13. Tim je rezultatom prvi dio i završen.
Nastavak je Hrvatska otvorila nastavak s tri gola u manje od tri minute i otišla na 21-14 u 34. minuti. No dva gola Šulca vratila su Slovake na četiri gola minusa. Kukučka je potpom zabio za 21-18 i zaokružio slovačku 4-0 seriju. Odgovorio je Zrnić 'frkom' s krila u 37. minuti. Uslijedilo je nekoliko minuta 'kreativne pauze', no prednost je i dalje ostala na četiri ili pet golova razlike. Metličić je u 43. minuti zabio za 24-18. Dvaput zaredom potom su zabili Slovaci, a onda je još i Hrvatin promašio čistu kontru, već četvrti zicer u ovoj utakmici. Treći Slovački gol u nizu zabio je Kukučka, a na 25-21 postavio Valčić svojim novim golom.
U posljednjih deset minuta Hrvatska je ušla s prednošću 26-22, a bilo bi i uvjerljivije da Hrvatin nije upropastio još jednu čistu situaciju. Srećom, Alilović je obranio dvije lopte u važnim trenucima.
Na sedam razlike, najveću prednost koju smo posljednji put imali u 33. minuti, vratio je Domagoj Duvnjak u 55. minuti topovskim udarcem s deset metara. Gotovo je probio mrežu, lopta se snažno odbila van nakon što je lopta ušla u gol.
Tridesetak sekundi prije kraja, kod rezultata 30-24, slovački izbornik pozvao je - minutu odmora! Bilo bi zanimljivo čuti što trener kaže svojim igračima pola minute prije kraja na minus šest... Izgubili su loptu, Duvnjak zabio u kontri, a dvije sekundi prije kraja Slovaci su zabili sedmerac za konačnih 31-25.

HRVATSKA - SLOVAČKA 31-25

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante

Predsjednik Hajduka snimljen na sastanku s Andyjem Barom. Tri igrača bila pod povećalom
OTKRIVAMO DETALJE

Predsjednik Hajduka snimljen na sastanku s Andyjem Barom. Tri igrača bila pod povećalom

Ivan Bilić i Andy Bara sastali su se u jednom zagrebačkom hotelu, a menadžer nam je otkrio: "Nemamo razloga skrivati se, a Brekalo je igrač Fiorentine i sva je odluka na Talijanima'
Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling