To je to što me zanima!

Kauboji odlaze u povijest. Koji nadimak bi najbolje pristajao hrvatskim rukometašima?

Nadimak je tako postao glavna tema uoči Europskog prvenstva u Njemačkoj gdje će naši rukometaši pokušati isprati gorak okus s posljednjih nekoliko natjecanja
Vidi originalni članak

Kako su nogometaši 'vatreni', odluka je pala da će rukometaši biti 'pakleni'. No, nikada im se nije svidio taj nadimak pa su od milja u hrvatskom narodu poznati kao 'kauboji'. Štoviše, sami sebe su prozvali tako pa su se na dočeku nakon svjetskog srebra 2009. godine pojavili s kaubojskim šeširima.

- U ono vrijeme smo se i na terenu i izvan njega ponašali kao na Divljem zapadu. Ono što smo željeli trebalo je zgrabiti bez kalkuliranja, kao što su nekoć kauboji na Divljem zapadu lasom lovili mustange - ispričao je jednom prilikom legendarni golman Vlado Šola.

Hrvatski rukometaši proslavili su taj nadimak i pod njime naosvajali se europskih, svjetskih i olimpijskih medalja. No, odlučili su kako se više ne žele tako zvati. To je javnosti priopćio Hrvatski rukometni savez.

Nadimak je tako postao glavna tema uoči Europskog prvenstva u Njemačkoj gdje će naši rukometaši pokušati isprati gorak okus s posljednjih nekoliko natjecanja. Posljednju medalju osvojili smo na Euru prije četiri godine i od tada se nam je reprezentacija u teškom padu. Olimpijske igre u Tokiju nismo ni vidjeli pa razočarali na Euru i dva SP-a. Kako god, naši rukometaši putuju na prvi krug u Mannheim bez nadimka.

A mi vas pitamo, koji nadimak bi najbolje pristajao našim rukometašima? Slobodno napišite prijedlog i budite kreativni jer, tko zna, možda se svidi rukometašima pa si nadjenu novi nadimak.

 

Idi na 24sata

Komentari 65

  • Roberto Malone 04.01.2024.

    Telci?

  • POREČ 04.01.2024.

    HAJVANI

  • MataPlavac 04.01.2024.

    Hajduci19 godina neće ništa osvojiti

Komentiraj...
Vidi sve komentare