To je to što me zanima!

Duvnjak: Potpuno sam zdrav! Medalja? Ne, ne želim o tome...

Još je samo devet dana do rukometnog Eura uoči kojega su se pojavile brojne ozljede igrača, među njima i Duvnjakova, no pred zadnju fazu priprema hrvatski kapetan kaže: "Zdrav sam i veselim se prvenstvu"
Vidi originalni članak

Jedva čekam da krene prvenstvo - najavio je dobro raspoloženi kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Domagoj Duvnjak koji je svježe pristigao iz Njemačke zajedno s ostalim bundesligašima u redovima Line Červara. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, naši momci kreću još jednom put Poreča, ovoga puta na treću i posljednju fazu priprema za Euro 2020. kojega otvaraju protiv Crne Gore u predvečerje 9. siječnja. Osim nje, u grupi A u Grazu ih čekaju i Srbija i Bjelorusija. 

- Svaki protivnik je na papiru lagan, ali zapravo je svaka reprezentacija neugodna i nezgodna. Prva utakmica s Crnom Gorom svakako je najbitnija utakmica. Čim se krene u turnir s pobjedom, sve je dalje lakše - kaže Dule. 

Mnogima se čini kako Hrvatska ima dobre izglede na ovome prvenstvu, ali Duvnjak ne želi ništa prognozirati. 

- Znam da biste voljeli čuti najave medalja, ali ponavljat ćemo vam kao papagaji da će se sve vidjeti kada dođemo na prvenstvo i da je ta prva utakmica najvažnija. Najbitnije je da budemo zdravi - smatra. 

O Beču, igri s Njemačkom i Španjolskom, kaže, ne razmišlja.

-  Gledam samo na Graz - s osmjehom je dodao novinarima koji su Hrvate već "spakirali" u glavnu rundu. 

- Njemačka je daleko. Trebamo prvo proći grupu, prenijeti dva boda. Jednostavno se veselim prvenstvu i nadam se da će biti kao 2010. 

Tada je Hrvatska također na Euru u Austriji imala sjajnu podršku i osvojila srebrnu medalju. A ova, olimpijska godina rukometašima nosi čak četiri velika natjecanja, osim ako jedno uspiju izbjeći kvalifikacije za OI tako da plasiranjem već na EP-u. 

-  Ova će nam godina biti jako naporna. Bilo bi lijepo da osiguramo OI već na Euru, ali ako ne onda imamo kvalifikacije - bez velikog presinga i utega govori hrvatski kapetan. Iako je i sam nedavno bio ozlijeđen, a Červar ove pripreme već ima glavobolje od ozlijeđenih igrača, trenutno se kaže osjeća sjajno.

- Zdrav sam. Dobro se osjećam - kratko je rekao. 

Podsjetimo, 'kauboje' u Poreču  očekuje Croatia kup na kojem uz Hrvatsku još sudjeluju BiH Katar, a nakon toga će izbornik Červar odlučiti kojih 16 će dobiti karte za Graz.

 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • 01.01.2020.

    S obzirom na roster i izbornika realnost nam je borba 5-8 mjesta, sve bolje od toga je puka sreca. Glavni favoriti Norveska, Danska, Francuska, Njemacka, Spanjolska. Moguca iznenađenja Svedska, Hrvatska.

  • 01.01.2020.

    Necemo osvojiti medalju...

  • 01.01.2020.

    Kladim se da se opet bude povrijedio....

Komentiraj...
Vidi sve komentare