To je to što me zanima!

Kek: Batinić? Ono što nam je sudio u Puli bio je teški cirkus

Lanjska momčad su bili fakini i barabe, ova se tek formira, ističe Kek koji je na Čolakovo "veselim se igranju" rekao da ne skače pred rudo. Rijeka i Dinamo igraju derbi kola u nedjelju od 17 sati
Vidi originalni članak

U nedjelju se od 17 sati na Rujevici igra derbi Prve HNL, Rijeka će ugostiti vodeći Dinamo i pokušati protiv aktualnog lidera prvenstva upisati prve bodove ove sezone. Podsjetimo, u prvoj utakmici u Rijeci momčad Matjaža Keka izgubila je 2-0, a u Zagrebu 3-1.

- Dolazak lidera prvenstva svakako dodatno diže tenzije, podiže motivaciju, stvara još veću želju da se dođe do pozitivnog rezultata. Dobro će nam doći podrška navijača. Očekujem kvalitetnu utakmicu i svi skupa možemo samo željeti da uvjeti budu idealni. Teren je zasad u top stanju iako prognoze za nedjelju baš i nisu neke - u uvodu je rekao Kek kojemu je društvo na presici radio i napadač Antonio Mirko Čolak:

- Analizirali smo prošlu utakmicu, bit ćemo spremni za nedjelju. Znamo što nas čeka, znamo da ćemo dobiti veliku podršku navijača i sretan sam što ću igrati.

Tu se ubacio Kek i uz smijeh poručio svom igraču:

- Nemoj ti tako brzo još istrčavati na tu utakmicu!

Prvo pitanje koje je dočekalo Keka jest situacija oko izostanaka. Uz pocrvenjelog stopera Župarića, nedostaju i neki ozlijeđeni.

- Zdravstveni bilten je dobar. Gorgon je počeo trenirati s momčadi, Kvržić trči krugove polako, ali obojica još ne konkuriraju. Liber se vratio iz reprezentacije. Kadar od 18 igrača za utakmicu će se sutra znati.

A na pitanje je li Dinamo favorit, slovenski je trener rezolutno poručio:

- Dinamo je favorit za prvenstvo, to da, ali na Rujevici nitko nije favorit protiv Rijeke! Zagrepčani imaju provjerenu kvalitetu, napadački dvojac Soudani - Gavranović je, uz ono što Hajduk ima, nešto najbolje u ovoj ligi, ali ja se prvenstveno bavim svojom momčadi.

Kako zaustaviti Gavranovića? Je li prednost to što je donedavno bio dio Rijekine svlačionice, znate njegove linije kretanja i to?

- Ne vidim u tome logike jer to su bile linije kretanja u Rijeci, sigurno tamo ima druge zahtjeve. Ne vidim tu neke poveznice.

Karakter?

- Izuzetno je bitan karakter, puno se još uvijek vuče usporedbi s generacijom iz prošle sezone. Ono su bili fakini i barabe kad je trebalo. Znali su potegnuti jedan za drugog, ova se momčad tek formira. Iz treninga u trening je to sve bolje, nadam se da će tako i iz utakmice u utakmicu ići.

Naravno, nije moglo bez pitanja o glavnom sucu utakmice Damiru Batiniću.

- Rekao sam što mislim o suđenju. Moje viđenje - ono u Puli je bio teški cirkus, u Osijeku sam isto iskomentirao, ali oni koji vode sve to skupa i vide da je to bio penal, onda neka im je sa srećom. Ali siguran sam da sudac u nedjelju neće biti u glavnoj ulozi!

Osvrnuo se Kek i na najavu šefa sudaca oko uvođenja VAR-a.

- Svašta je šef sudaca najavljivao, ali... Za mene bi bilo pametno jedino da se to uvede jer je previše nepovjerenja. Kako opravdanog, tako i neopravdanog. Volio bih da nogomet ostane u domeni ljudske odluke, da ne ide sve prema strojevima. Ali pametniji ljudi od mene odlučuju da nogomet ide u tom smjeru. Mislim da je u redu da se kvalitetno odlučuje uz pomoć tehnologije. Bit će izuzetno teško taj problem u Hrvatskoj rješavati zbog ogromnog nepovjerenja. Ali nisu tu samo suci u pitanju, ima tu puno i ostalih pacijenata. Ja sam za sve novitete što će donijeti više kvalitete i više vjere u nogomet.

- U onoj utakmici u Puli su odluke koje su presudile utakmicu označili početak naše negativne serije. Nisu svi klubovi u istom odnosu, a ne reagiraju ni svi klubovi isto. Problem je i u nama. A mene više brine bura i zaleđen teren nego sudac. Moramo biti spremni da mu pomognemo, ali ako će pogriješiti, neću šutjeti. No nisam ni ja uvijek u pravu, ali zabiti glavu u pijesak nije moja disciplina.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • dado73 25.02.2018.

    Hebote , već je kriv , a ni počelo nije !?!?!? Dajte više igrajte nogomet , nemojte se samo vaditi na ovo ili ono. Dok su vam sudili niz dlaku svi su bili dobri , sad su svi lopine!?!?!?

  • Pobotchnick Leeyoobo 23.02.2018.

    kmečat, ma ne molat

  • Iskrivljena antena 23.02.2018.

    Kek je živopisan lik i baš je nadaleko najbolji stručnjak u Irvackoj i ovakvim se cirkuskim sudačkim procjenama mogu nasmijati svi osim Španjolskih primomitaša.

Komentiraj...
Vidi sve komentare