To je to što me zanima!

Kek: Navijači neka uživaju, ali o tituli prvaka ni ne razmišljam

KAO ĆIRO Trener Rijeke Matjaž Kek inzistira na redu, radu i disciplini, pravila se kod njega jasno znaju, a igrači kažu i da je majstor motivacije. Plodovi se vide...
Vidi originalni članak

Na četiri su stadiona od Kekova dolaska igrali Rijeka i Hajduk. Kantrida, Poljud, Dugopolje i Rujevica.

Mijenjaju se stadioni, ali nema Hajdukove pobjede otkad je stigao Kek. Od 11 derbija šest je dobila Rijeka, a pet je završilo remijem. Kek je produljio agoniju “bilih” u Jadranskim derbijima koja traje od ožujka 2012.

Neka navijači uživaju

- Velika je stvar u tjedan dana pobijediti Dinamo i Hajduk. Na Poljudu nije dobro krenulo, ali se na kraju sve sjajno posložilo - javio nam se trener Riječana nakon jučerašnjeg treninga.

Rijeka je na vrhu, Hajduk je dva, Dinamo četiri boda iza. Kvarner sanja prvi, povijesni naslov.

- Ljestvica?! Ne opterećujem se time. Samo bih gubio energiju. Neka navijači uživaju, ovo je njihov trenutak. A titula? Kako da im to obećam?! Prvenstvo je dugo, gdje je još kraj... Pa za dva-tri tjedna možemo biti i treći - smiruje euforiju iskusni Slovenac.

Još je u srpnju situacija u Rijeci bila daleko od idealne. Šokantno ispadanje od Aberdeena u Europskoj ligi, čak pet remija u prvih šest kola HNL-a.

- Zadržali smo mir nakon lošeg ulaska u sezonu. I to je pokazalo zrelost ove momčadi - kaže Kek, koji s Rijekom radi odličan posao iako je u posljednjih godinu dana.

U sastavu na Poljudu nije bilo Anasa Sharbinija, koji je tjedan dana prije golom srušio Dinamo. Ponovno je Slovenac iznenadio.

- Jednostavno, za ovu su mi utakmicu trebali neki drugi tipovi igrača - rekao je Kek, koji će ući u povijest Rijeke kao majstor za utakmice protiv Hajduka.

- Naša serija traje, ali kad-tad će biti prekinuta. Normalno je da se to dogodi - miran je Kek.

Ovih 3-0 na Poljudu bila je jedna od najboljih partija Riječana u Splitu otkad je HNL-a.

Savršeno si odgovaraju

Pamti 0-4 iz travnja 2006., a Armadi je jedna od najdražih pobjeda ona u pretposljednjem kolu prvenstva 1999., kad je bilo 1-3. Igre i sjajne partije Rijeke prati i Ivan Tomečak iz Ukrajine.

- Zaslužili su biti prvi. Ako ovako nastave, nemaju se čega bojati, ali tek sad počinje pritisak - kaže bivši riječki desni bočni.

Kek je poznat kao veliki motivator. Red, rad i disciplina, to su Matjažove najvažnije parole. Šest je mjeseci 2013. bio u klubu, nije više trebalo Damiru Miškoviću da shvati kakvog je trenera doveo. Ugovor je ubrzo produljen do lipnja 2017.

Riječani bi polako trebali razmišljati o novom ugovoru. Teško da će opet “upecati” trenera kao što je Kek. Zbog Slovenca se nakon 16 godina opet sanja naslov prvaka na Kvarneru.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • hugo1978 03.11.2015.

    Sanjam naslov Rijeke nadam se da ce mi se san i ostvariti :-)

  • Mozilla 03.11.2015.

    Rijeka protiv malih klubova kiksa i kisati ce, da to primijene sad bi bili iza hajduka i dinama sigurno 7, 8 bodova. Na malim utakmicama se osvaja prvenstvo, što rijeka ne dobija, jedini koji to radije dinamo. Može izgubiti od hajduka i od rijeke al nece od istre, osijeka, belupa prosuti bodove. Tako da dinamo na kraju osvaja opet ovo, iako bi ja volio da to bude hajduk.

  • posebni 03.11.2015.

    Kek je stvarno odličan trener, bez pretjerivanja. Čovjek jednostavno zna što u kojem trenutku treba reći, napraviti, jednostavno je odličan. Bez njega Rijeka bi bila dosta slabija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare