Obavijesti

Sport

Komentari 32

Kek: Navijači neka uživaju, ali o tituli prvaka ni ne razmišljam

Kek: Navijači neka uživaju, ali o tituli prvaka ni ne razmišljam
1

KAO ĆIRO Trener Rijeke Matjaž Kek inzistira na redu, radu i disciplini, pravila se kod njega jasno znaju, a igrači kažu i da je majstor motivacije. Plodovi se vide...

VIDEO

Na četiri su stadiona od Kekova dolaska igrali Rijeka i Hajduk. Kantrida, Poljud, Dugopolje i Rujevica.

Mijenjaju se stadioni, ali nema Hajdukove pobjede otkad je stigao Kek. Od 11 derbija šest je dobila Rijeka, a pet je završilo remijem. Kek je produljio agoniju “bilih” u Jadranskim derbijima koja traje od ožujka 2012.

Neka navijači uživaju

- Velika je stvar u tjedan dana pobijediti Dinamo i Hajduk. Na Poljudu nije dobro krenulo, ali se na kraju sve sjajno posložilo - javio nam se trener Riječana nakon jučerašnjeg treninga.

Rijeka je na vrhu, Hajduk je dva, Dinamo četiri boda iza. Kvarner sanja prvi, povijesni naslov.

- Ljestvica?! Ne opterećujem se time. Samo bih gubio energiju. Neka navijači uživaju, ovo je njihov trenutak. A titula? Kako da im to obećam?! Prvenstvo je dugo, gdje je još kraj... Pa za dva-tri tjedna možemo biti i treći - smiruje euforiju iskusni Slovenac.

Još je u srpnju situacija u Rijeci bila daleko od idealne. Šokantno ispadanje od Aberdeena u Europskoj ligi, čak pet remija u prvih šest kola HNL-a.

- Zadržali smo mir nakon lošeg ulaska u sezonu. I to je pokazalo zrelost ove momčadi - kaže Kek, koji s Rijekom radi odličan posao iako je u posljednjih godinu dana.

U sastavu na Poljudu nije bilo Anasa Sharbinija, koji je tjedan dana prije golom srušio Dinamo. Ponovno je Slovenac iznenadio.

- Jednostavno, za ovu su mi utakmicu trebali neki drugi tipovi igrača - rekao je Kek, koji će ući u povijest Rijeke kao majstor za utakmice protiv Hajduka.

- Naša serija traje, ali kad-tad će biti prekinuta. Normalno je da se to dogodi - miran je Kek.

Ovih 3-0 na Poljudu bila je jedna od najboljih partija Riječana u Splitu otkad je HNL-a.

Savršeno si odgovaraju

Pamti 0-4 iz travnja 2006., a Armadi je jedna od najdražih pobjeda ona u pretposljednjem kolu prvenstva 1999., kad je bilo 1-3. Igre i sjajne partije Rijeke prati i Ivan Tomečak iz Ukrajine.

- Zaslužili su biti prvi. Ako ovako nastave, nemaju se čega bojati, ali tek sad počinje pritisak - kaže bivši riječki desni bočni.

Kek je poznat kao veliki motivator. Red, rad i disciplina, to su Matjažove najvažnije parole. Šest je mjeseci 2013. bio u klubu, nije više trebalo Damiru Miškoviću da shvati kakvog je trenera doveo. Ugovor je ubrzo produljen do lipnja 2017.

Riječani bi polako trebali razmišljati o novom ugovoru. Teško da će opet “upecati” trenera kao što je Kek. Zbog Slovenca se nakon 16 godina opet sanja naslov prvaka na Kvarneru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?
AUTORITET ILI ČIŠĆENJE?

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?

Uz najveću gledanost i atmosferu kojom se diči, Hajduk je na Poljudu osvojio 11 bodova manje nego Rijeka na Rujevici i osam manje nego Dinamo u Maksimiru! Od 15. ožujka kod kuće je pobijedio Rudeš i pet puta izgubio!
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union