To je to što me zanima!

Kek: Ne bude li naslov opet cilj, neće ni mene više biti u Rijeci

Nisam ja u Rijeci više "samo" trener nego i živim ovdje. To znači da već jako dobro znam za jadranski nogometni rivalitet i kada ostvarimo ovako prestižnu pobjedu - nitko sretniji od mene, kaže Rijekin Slovenac
Vidi originalni članak

Dobije li Dinama u finalu Kupa, Hajduk će u treće, a Rijeka u drugo pretkolo Europske lige, ali Rijeka je - definitivno drugi najbolji klub u Hrvatskoj. A kreator Rijekinih uspjeha u posljednjih pola desetljeća, Matjaž Kek, ima jednostavan pogled na sezonu koja slijedi nakon ove što je ova završila danas.

- Ne bude li naslov opet Rijekin cilj, neće ni mene biti u Rijeci - jasnu je poruku Kek poslao svima, ni pola sata nakon što je Hajduku još jednom objasnio da je Rijeka bolja.

- Nisam ja u Rijeci više "samo" trener nego i živim ovdje. To znači da već jako dobro znam za jadranski nogometni rivalitet i kada ostvarimo ovako prestižnu pobjedu - nitko sretniji od mene. Pa još u ovako divnoj atmosferi (uz pokoju baklju) i još kada, kako vi ističete, svaku godinu otkad sam ovdje završavamo ispred njih.

SJAJNE KEKOVE TRUPE Rijeka sredila Hajduk u derbiju! Naslov predaje kao - doprvak...

Baklje, 5-6 zapaljenih koje su završile na travnjaku, najbolje je za sve na stadionu prokomentirao glasoviti glas Radio Rijeke i službeni spiker kluba s Rujevice, Josip Krmpotić: "Nemojte jer to je i glupo i skupo". Skupo - dosta. Glupo - beskrajno. I bespotrebna mrlja na inače sjajnome ozračju.

- U prvo smo poluvrijeme ušli motivirano i nadahnuto, 2-0 bila je logična posljedica takve igre. Nastavak je mogao biti bolji, ali ja našu pobjedu držim zasluženom. Izuzetno sam zadovoljan polusezonom, posebno onime što smo pokazali u svojoj kući, na Rujevici, na kojoj smo samo pobjeđivali. Privilegij je raditi sa ovakvim igračima i ljudima koji su svojim radom i ponašanjem bili onakvi kakvi svi u Rijeci moraju biti.

Slovenski Opatijac podvukao je činjenicu koja Rijeku razlikuje od svih ambicioznijih klubova u Prvoj HNL:

- Izuzetno je bitno što Rijekina momčad i u situacijama kada nam ne ide kako bi svi željeli ima podršku i klupskog vodstva, i navijača, i cijele Rijeke i cijelog Kvarnera... Bilo je dosadno u hrvatskome nogometu stalno slušati priču o samo dva kluba. E pa sada je tu, kao konstanta, još jedan klub. Godinama u vrhu. Sad smo tri - rekao je Kek.

Bijeli su, za rastanak od sezone, spotom najavili marketinšku kampanju za narednu sezonu u kojoj će se sigurno gledati po imenima drukčiju, ali (uvjereni su na Rujevici) i dalje Rijeku u samom vrhu ili - na vrhu hrvatskog nogometa.

Poslušajte novu navijačku himnu - Moja Croatia

 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Mladen_Podnar 20.05.2018.

    Moraš biti takav desetljećima da bi bio veliki klub. Tako npr. Napoli je mala beba prema Milanu! Još treba pojesti puno palente da bi bili veliki kao Dinamo i Hajduk!

  • Firefox_1 20.05.2018.

    Kek je majstor kakvih nema na ovim prostorima. Za primjer, Hajduk je prodao 3 igrača i doživio raspad sustava, Rijeka ih je prodala 9 pa je opet igrala najbolji nogomet u ligi. Rijeku će i na ljeto napustiti 3-4 igrača, ali uvijek se mogu naći zamjene ukoliko je scouting dobar.

  • cimerrr 19.05.2018.

    Kek je vrhunski trener,to sam vidio još kada je sa Slovenijom eliminirao moćnu Rusiju u play offu za SP u JARu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare