To je to što me zanima!

'Kažu da smo skloniji Realu, izvukli su i fotke Matea i mene'

Uh, kako bi to odjeknulo u svijetu, da Messi i društvo izgube naslov u Granadi, kaže Kelava, golman Granade protiv koje Barcelona u posljednjem kolu treba pobjedu za naslov
Vidi originalni članak

Granada ne igra ni za što. Igrači slave izboreni ostanak u ligi posljednja tri dana. A Barcelona igra za sve. Pobjeda joj donosi naslov. Remi ili poraz i ostaje bez njega.

- Ovdje je ludnica. Poklopilo se da Real i Barca igraju protiv Deportiva i nas, momčadi koje su osigurale ostanak u ligi, pa nije utakmica ‘biti ili ne biti’. Ali da vidite kako je ovdje... - javio nam je iz Granade Ivan Kelava.

U prošlom kolu Granada je pobijedila u Sevilli i tako teoretski osigurala ostanak u društvu najboljih.

- Bilo je potrebno da Rayo Vallecano izgubi i Sporting Gijon ili Getafe odigraju neriješeno. I baš se tako poklopilo. Bilo je veliko slavlje, u gradu je bila ludnica. Granada je specifičan grad, ovdje nema puno navijača Barcelone i Real Madrida, ovdje svi navijaju za Granadu. Nogomet je broj jedan sport. Košarkaši su u drugoj ligi. Zapravo, znate što je ovdje jako popularno? Stolni tenis. U Granadi je nekad igrao Vladimir Samsonov, jedan od najboljih stolnotenisača svijeta. I ja sam uživao u njegovim igrama, bio je majstor. E, tada je grad bio lud za "pingaćem" - kaže Kelava.

Sa suigračima je na “chatu”, u grupi u kojoj je cijela momčad.

- Mediji su već na sto načina povezali nas i Real, insinuiraju da smo skloniji Realu. Pa pišu kako je moj suigrač Javi Marquez nazvao sina Luka, po Modriću, izvadili su fotografije Matea Kovačića i mene dok smo igrali za Dinamo, pa su ‘napali’ neke naše igrače koji su prije igrali za drugu momčad Reala... - opisuje nam Kelava.

Granada je pobjedom u Sevilli osigurala ostanak, no veći motiv od dolaska Barcelone nije potreban.

- Mi već dva dana ne treniramo, slavimo ostanak. Stadion će biti pun, tu nema dvojbe, jer ne dolazi Barca svaki dan. No u Španjolskoj vam je običaj da za utakmice Reala i Barcelone klubovi podižu cijene ulaznica. Tako će ulaznica za susret protiv Barcelone stajati oko 1200 kuna. Stadion prima 22.000, a imamo 12.000 pretplatnika. Ovih 10.000 ulaznica će se prodavati - objasnio je Ivan.

No nije to jedini običaj, što se tiče navijača.

- U prošlom kolu smo mi igrači platili 19 autobusa za odlazak naših navijača u Sevillu. Svaki igrač je dao 100 eura, a predsjednik kluba je dao 22.000 eura kako bi im kupio ulaznice. Navijači su svetinja.

Mateo Kovačić i Kelava nerazdvojni su još od zagrebačkih dana, pa je za očekivati da će malo “nabrijati” suigrače kako bi pokušali otkinuti bod.

- Kova mi je jedan od najboljih prijatelja, s Lukom sam super još iz Dinama. Ali, znate kako je. Ako vas Barcelona načne u drugoj ili trećoj minuti, to obično završava s ‘hasta la vista’. No bila je Barcelona favorit i 2014. godine u Granadi, a znate li kako je prošla? Izgubila je 1-0. Uh, kako bi to odjeknulo u cijelom svijetu, da Messi, Neymar i društvo izgube naslov u Granadi - zaključio je Ivan.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • vojtek 11.05.2016.

    utrpat će im barca 5 komada

  • tejmatebra 11.05.2016.

    odgovor ivane kelave na ovakva pitanja je vjerodostojan u pm*. bolje da mene pitate, s obzirom da imamo jednako minuta provedenih na terenu u primeri za grenadu: 0.

  • Americka_pita 11.05.2016.

    stvarno ste naivni ako mislite da jedna granada moze zaustaviti goropadnu Barcelonu koja je zabila 22 u zadnjih 5-6 utakmica, a primila 0 golova. De se uozbiljite malo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare