To je to što me zanima!

Kerum Malešu: Stani na balun, jačaš animozitet Sjevera i Juga

"Budući da su dijelom i Vaše izjave kao predsjednika Hajduka doprinijele takvoj atmosferi, ovim pismom Vas upozoravamo da Grad Split ne podržava takvu retoriku"
Vidi originalni članak

Način izražava Željka Keruma mnogima se ne sviđa, ali ovaj put smo dočekali da se nečija retorika ne sviđa splitskom gradonačelniku. Ukorio je Hrvoja Maleša, predsjednika Hajduka, zbog zaoštravanja odnosa s Dinamom, odnosno Zdravkom Mamićem. Ne sviđa mu se što su i njegove izjave pridonijele rastu netrpeljivosti između Sjevera i Juga. 

"Posljednjih dana, kroz učestala medijska izvješća i njima izazvane reakcije građana, ponovo svjedočimo jačanju netrpeljivosti između hrvatskog Sjevera i Juga, posebice Splita i Zagreba, a čemu je neposredan povod bio ishod nogometne utakmice HNK Hajduk i RNK Split. Budući da su dijelom i Vaše izjave kao predsjednika Uprave Hajduka doprinijele takvoj atmosferi, ovim pismom Vas upozoravamo da Grad Split, kao većinski vlasnik Hajduka ne podržava takvu retoriku te smatramo da sve probleme koje Hajduk ima treba rješavati na primjeren način na za to odgovarajućim mjestima.

Razumijemo da su posljednja događanja u nogometu kod Vas izazvala revolt, ali Uprava, kojoj ste na čelu, treba se baviti sportom i rješavati probleme kluba pazeći pri tome da njeni potezi i izjave ne mogu nikome poslužiti u politikanske svrhe. Sport je plemenita djelatnost, nogomet je posebice u žiži interesa mladih ljudi, a svima nam je jasno koliko Splićanima, i ne samo njima, znači Hajduk. Upravo zbog toga važno je imati na umu da ono što se radi i govori u ime Hajduka ima izuzetno veliku težinu i dalekosežne posljedice.

Split je oduvijek bio otvoreni hrvatski grad, a Splićani gostoljubivi domaćini, i zato ne želimo da Hajduka, zbog izjava i ponašanja njegovih čelnika, itko koristi za podjelu hrvatskog naroda. Split iZagreb su dva najveća hrvatska grada, upućeni smo jedni na druge, a dobri i prijateljski odnosi između naših građana doprinose zajedništvu cijele Domovine.

Potrebno je znati stati na balun"

S poštovanjem Željko Kerum

Idi na 24sata

Komentari 51

  • Lipov hlad_1 03.09.2011.

    sve je to samo mafija.gora nego na siciliji

  • pinkis_1 03.09.2011.

    dragi dalmatinci: prvo kad sprdate Keruma kojeg ste postavili tu gdje je, a sada o njemu govorite kao nepismenom; morate znati da se ne kaze: ovi Kerum nego ovaj Kerum, smislija-smislio itd. Znaci kako koristite hrvatska slova tako ih nebi trebali pisati pa sam takodjer uvjerenja da nebi ni Keruma trebali zajebavati jer vam je on prvi koji na pristojan nacin pokusava pribliziti ta dva kluba, a "maminjo" on je ipak za sve nas svemirac!

  • MrJeger 02.09.2011.

    Animozitet i treba pojačati do maksimuma, sve dok naša aktivna policija ne pokrene istragu protiv kaznenih radnji Mamića i Markovića.

Komentiraj...
Vidi sve komentare