Obavijesti

Sport

Komentari 51

Kerum Malešu: Stani na balun, jačaš animozitet Sjevera i Juga

Kerum Malešu: Stani na balun, jačaš animozitet Sjevera i Juga
1

"Budući da su dijelom i Vaše izjave kao predsjednika Hajduka doprinijele takvoj atmosferi, ovim pismom Vas upozoravamo da Grad Split ne podržava takvu retoriku"

VIDEO

Način izražava Željka Keruma mnogima se ne sviđa, ali ovaj put smo dočekali da se nečija retorika ne sviđa splitskom gradonačelniku. Ukorio je Hrvoja Maleša, predsjednika Hajduka, zbog zaoštravanja odnosa s Dinamom, odnosno Zdravkom Mamićem. Ne sviđa mu se što su i njegove izjave pridonijele rastu netrpeljivosti između Sjevera i Juga. 

"Posljednjih dana, kroz učestala medijska izvješća i njima izazvane reakcije građana, ponovo svjedočimo jačanju netrpeljivosti između hrvatskog Sjevera i Juga, posebice Splita i Zagreba, a čemu je neposredan povod bio ishod nogometne utakmice HNK Hajduk i RNK Split. Budući da su dijelom i Vaše izjave kao predsjednika Uprave Hajduka doprinijele takvoj atmosferi, ovim pismom Vas upozoravamo da Grad Split, kao većinski vlasnik Hajduka ne podržava takvu retoriku te smatramo da sve probleme koje Hajduk ima treba rješavati na primjeren način na za to odgovarajućim mjestima.

Razumijemo da su posljednja događanja u nogometu kod Vas izazvala revolt, ali Uprava, kojoj ste na čelu, treba se baviti sportom i rješavati probleme kluba pazeći pri tome da njeni potezi i izjave ne mogu nikome poslužiti u politikanske svrhe. Sport je plemenita djelatnost, nogomet je posebice u žiži interesa mladih ljudi, a svima nam je jasno koliko Splićanima, i ne samo njima, znači Hajduk. Upravo zbog toga važno je imati na umu da ono što se radi i govori u ime Hajduka ima izuzetno veliku težinu i dalekosežne posljedice.

Split je oduvijek bio otvoreni hrvatski grad, a Splićani gostoljubivi domaćini, i zato ne želimo da Hajduka, zbog izjava i ponašanja njegovih čelnika, itko koristi za podjelu hrvatskog naroda. Split iZagreb su dva najveća hrvatska grada, upućeni smo jedni na druge, a dobri i prijateljski odnosi između naših građana doprinose zajedništvu cijele Domovine.

Potrebno je znati stati na balun"

S poštovanjem Željko Kerum

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...