To je to što me zanima!

Khabib je jedini i istinski kralj, ali tučnjava je bila - sramota...

Conor je svakakav. Arogantan, bahat, prepun sebe... No, istinski je šampion i veliki gospodin u porazu. Iskaže poštovanje protivniku, a to je noćas trebao napraviti i Khabib
Vidi originalni članak

Kakvo vrijeme za biti živ. Khabib Nurmagomedov razbio je Conora McGregora i obranio pojas prvaka lake kategorije UFC-a. Pobijedio je polugom na vratu u četvrtoj rundi, okončao veliki rat prepun zle krvi i produžio niz nepobjedivosti u UFC-u na 11-0, u karijeri na nevjerojatnih 27-0.

U eri kada je MMA kao sport evoluirao iznad svih granica očekivanja i kada se neumoljivo radi na globalnoj ekspanziji, kada je konačno šira populacija sportskih fanatika počela prihvaćati MMA imajući u vidu da to nije samo "brutalno šaketanje hrpe nasilnika" nego ustvari sport koji je odraz discipline, motivacije, časti i poštovanja, dogodi se situacija kao na kraju izvanrednog UFC 229.

PUNE RUKE POSLA Tri čovjeka iz Khabibova tima uhićena nakon neviđenog kaosa

Khabib Nurmagomedov ugušio je Conora pa skočio preko kaveza i otišao u odmazdu. Obračunao se s Conorovim kompanjonom Dillonom Danisom, a u međuvremenu dagestanska četa iz Khabibova kuta napala je Conora koji je dolazio k sebi nakon teškog poraza.

Da se razumijemo, Conor je svakakav. Arogantan, bahat, prepun sebe, često izigrava Boga i misli da za njega pravila ne vrijede. No, istinski je šampion i veliki gospodin u porazu. Svaki put iskaže poštovanje protivniku nakon borbe i to je poštovanje zbog kojeg je UFC počeo privlačiti širu populaciju ljudi.

KHABIBOVA PRIČA Hrvao se s medvjedom, a onda ušao u dvoranu i postao prvak

Noćas tog poštovanja nije bilo zbog Khabiba. Dagestanski orao Conoru je opako zamjerio onaj sramotni napad na bus u kojem je Irac kolicima gađao prozor te ozlijedio Michaela Chiesu, Rose Namajunas i Raya Borga. Sve nakon toga bilo je na vrlo osobnoj razini i sve što je Conor radio, Dagestancu je predstavljalo osvetu za napad, čast za obranu imena svoje obitelji, čast za Alaha.

I premda je Conor zaslužio osvetu, dobio ju je u oktagonu. Izgubio je i na tome je trebalo ostati. Khabib je dopustio da ga emocije savladaju i reagirao je nepromišljeno. Opravdanja za tučnjavu na kraju priredbe nema, prvak najdublje i najpopularnije kategorije UFC-a drugačije bi trebao reagirati.

BEZ DODJELE POJASA Khabib razbio McGregora pa je izbio kaos i masovna tučnjava

UFC-u svaka čast za reakciju. I Dana White zna biti svakakav, ali odluka da se pojas noćas ne dodijeli pobjedniku jedna je od najboljih u posljednje vrijeme. Pročitali su situaciju, procijenili da je prerizično i - u potpunosti pogodili.

Navijači u T-Mobile Areni u Vegasu bili su većinski McGregorovi i zasuli su Khabiba predmetima dok je izlazio iz dvorane. UFC je spriječio još veću katastrofu koja bi narušila njihov teško stečen i zlata vrijedan ugled.

Izvanrednom reakcijom na cjelokupnu situaciju i masovnu tučnjavu, budite uvjereni, postigli su još samo veću popularnost.

Idi na 24sata

Komentari 61

  • jagis 07.10.2018.

    Conor je dobio bas ono sto zasluzuje, dobre batine!

  • jagis 07.10.2018.

    Majstore, ako je tebi Conor gospodin onda si ozbiljno moras preslozit mjerila. Conor je odlican borac s jedne, i sramota za sport s druge strane. Bahati mali arogantni pjetlic koji vrijedja sve oko sebe i kojemu je trebao bas ovakav frajer kao Nurmagomedov da mu razbije i zacepi njusku.

  • patagonija1 07.10.2018.

    Eto to su usa demokrati. Pravda na njihov nacin

Komentiraj...
Vidi sve komentare