To je to što me zanima!

Kicker: Sve pohvale Josipu Šimuniću, Oliću i Rakitiću

Kvalitetnim se predstavama može pohvaliti Josipa Šimunića, Ivicu Olića i Ivana Rakitića koji su vrednovani visokim ocjenama 2.5 (raspon od 1-6)
Vidi originalni članak

Većina hrvatskih nogometaša odigrala je vrlo dobro svoje uloge u 28. bundesligaškom kolu, ocijenio je njemački Kicker. U rasponu ocjena od najbolje jedinice do najslabije šestice, kvalitetnim se predstavama može pohvaliti nekolicina Hrvata od kojih svakako treba istaknuti Josipa Šimunića, Ivicu Olića i Ivana Rakitića koji su vrednovani visokim ocjenama 2.5.
Šimunić je i proglašen igračem utakmice u remiju Hoffenheima i Freiburga (1-1) nakon što je u 80. minuti postigao gol, a susret završio u punoj minutaži i sa žutim kartonom. Njegova je ocjena daleko najbolja u Hoffenheimovoj momčadi, a Kicker svoj izbor za igrača utakmice obrazlaže riječima kako je hrvatski nogometni reprezentativac bio jedan od rijetkih koji su se suprotstavili porazu, te da je postigao pogodak koji nitko nije očekivao. Podsjetimo da je Šimunić u nedjelju postigao prvijenac za Hoffenheim, a ukupno četvrti svoj bundesligaški pogodak. U istoj je utakmici ocjenu 5 zaradio Boris Vukčević koji je na travnjak ušao početkom drugoga dijela zamijenivši krajnje indisponiranog Vedada Ibiševića (6). Sejad Salihović ocijenjen je s 4.5, a nekadašnji mladi hrvatski reprezentativac Mensur Mujdža trojkom u redovima Freiburga, čime se ugurao među najbolje pojedince gostujućeg sastava.
Ocjenom 2.5 vrednovana je i igra Ivana Rakitića čiji je Schalke uz dva gola Kevina Kuranyija (1) svladao Bayer 2-0 u Leverkusenu i zasjeo na prvo mjesto ljestvice. Rakitić je u kompletnoj minutaži zaradio žuti karton.
Da je Bayernov trener Louis van Gaal povukao krivi potez tijekom poluvremena dokazuju ocjene Kickera. Nizozemac je nakon prvoga dijela igre iz igre izvadio Ivicu Olića i Danijela Pranjića, a minhenska je momčad nakon uvodne prednosti poražena 2-1 na svojoj Allianz Areni. Olić je bio strijelac jedinog gola za Bavarce u čijim je redovima bio najbolje ocijenjeni igrač (2.5). Njegova zamjena Robben zaslužio je četvorku. Asistent pri Olićevom pogotku bio je Danijel Pranjić koji se također morao zadovoljiti s uvodnih 45 minuta utakmice. Zaslužio je u njima ocjenu tri, prvu sljedeću do Olićeva učinka. Teren je napustio u korist Riberyjeva ulaska, no francuski veznjak nije impresionirao (4.5).
U utakmici u kojoj HSV nije uputio niti jedan udarac u vrata Borussije iz Mönchengladbacha (slavlje domaćina 1-0) Mladen Petrić uklopio se u sivilo momčad (ocjena 5). 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • bosnia_80 29.03.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • bosnia_80 29.03.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • darkan 29.03.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare