To je to što me zanima!

Kiks Argentine bez Messija, Neymar opet junak Brazila...

Argentina je bez Messija kiksala kod Venezuele, Brazil je predvođen Neymarom slavio protiv Kolumbije, a Urugvaj je razbio Paragvaj 4-0 i predvođen Cavanijem i Suarezom vratio prvo mjesto u skupini
Vidi originalni članak

Argentinska nogometna reprezentacija spašavala je bod protiv Venezuele u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Utakmica u kojoj nisu igrali Lionel Messi, Paulo Dybala, Gonzalo Higuain i Sergio Agüero završila je remijem 2-2.

Juanpi je zabio prvijenac, a Josef Martinez je zabio za prednost Venezuele 2-0. Lucas Pratto je također prvijencem smanjio prednost Venezuele na 2-1 da bi Nicolas Otamendi volejem postavio konačnih 2-2 u 83. minuti i spasio bod 'gaučosima'.

Urugvaj je slavio protiv Paragvaja s visokih 4-0, a dvostruki strijelac bio je Edinson Cavani (18' i 54'). Luis Suarez je upisao gol i dvije asistencije - obje za Cavanija. U strijelce se upisao i Cristian Rodriguez.

Iznenađenje večeri pripalo je Čileancima, koji su odigrali samo 0-0 sa 110. reprezentacijom svijeta Bolivijom. Čile se nalazi tek na sedmom mjestu u skupini i lako bi se moglo dogoditi da reprezentacija Čilea, oslabljena odlaskom izbornika Jorgea Sampaolija, ostane bez Svjetskog prvenstva. Inače, Sampaoli je dva puta zaredom osvojio Copa Americu s Čileom.

Neymar junak Brazila

Brazilski majstor Neymar je po tko zna koji put bio junak Brazila. Ovaj put u kvalifikacijskoj utakmici za SP protiv Kolumbije u Manausu.

Novi brazilski izbornik Tite držao se one "ne mijenjaj postavu koja pobjeđuje" i na teren je izveo isti sastav koji je slavio protiv Ekvadora 3-0. Brazilci su rano poveli preko novog kapetana Mirande na asistenciju Neymara da bi do kraja prvog poluvremena Kolumbija izjednačila autogolom Marquinhosa. Bio je to prvi autogol Brazilaca u kvalifikacijama za SP još od Gilberta Silve protiv Urugvaja 2003. godine.

Prilike su u prvom poluvremenu nizali Neymar, Casemiro, Marcelo da bi Paulinho u 33. minuti pospremio loptu u mrežu. No igrao je rukom pa je dobio žuti karton. 

U skromnijem drugom dijelu, Kolumbijci su jedinu pravu šansu imali preko dvojca Serie A Carlos Bacca-Luis Muriel. Bacca je sjajno uposlio Muriela, koji je promašio. Kazna je stigla kada je Neymar na asistenciju Coutinha zabio za konačnih 2-1 u 74. minuti.

Situacija u skupini je sljedeća - Urugvaj je visokom pobjedom vratio prvo mjesto, koje je izgubio porazom od Argentine 1-0 u prošlom kolu. 'Gaučosi' su kiksom kod Venezuele pali na treće mjesto, a s istim brojem bodova preskočio ih je Brazil. Odigrano je osam kola, na SP idu prve četiri reprezentacije, a peta u play-off.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Idi na 24sata

Komentari 67

  • MC STOJAN 07.09.2016.

    Jorge Sampaoli je 2015 osvojio Copu sa Cileom a na ovogodisnjem izdanju ih je vodio Juan Antonio Pizzi. Msm stvarno ne znate napisat clanak a da nema greske.

  • _fzd_ 07.09.2016.

    prosječna ekipa su bez messija

  • 07.09.2016.

    Ovdje vrijedi ista stvar kao i za Portugal mada je po mnei Argentina ipak top ekipa koja bi bez Mesija ovakvu tekmu morala dobiti. Dobiju, ugurgvay , Kolumbiju i Čile a kiksju kod ovih pacera. Uostalom nogomet ne bi bio to što je da favoriti uvjek dobiju, zato i volim ovaj sport.

Komentiraj...
Vidi sve komentare