Obavijesti

Sport

Komentari 67

Kiks Argentine bez Messija, Neymar opet junak Brazila...

Kiks Argentine bez Messija, Neymar opet junak Brazila...
1

Argentina je bez Messija kiksala kod Venezuele, Brazil je predvođen Neymarom slavio protiv Kolumbije, a Urugvaj je razbio Paragvaj 4-0 i predvođen Cavanijem i Suarezom vratio prvo mjesto u skupini

VIDEO

Argentinska nogometna reprezentacija spašavala je bod protiv Venezuele u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Utakmica u kojoj nisu igrali Lionel Messi, Paulo Dybala, Gonzalo Higuain i Sergio Agüero završila je remijem 2-2.

Juanpi je zabio prvijenac, a Josef Martinez je zabio za prednost Venezuele 2-0. Lucas Pratto je također prvijencem smanjio prednost Venezuele na 2-1 da bi Nicolas Otamendi volejem postavio konačnih 2-2 u 83. minuti i spasio bod 'gaučosima'.

Football Soccer - World Cup 2018 Qualifiers - Argentina v Venezuela

Urugvaj je slavio protiv Paragvaja s visokih 4-0, a dvostruki strijelac bio je Edinson Cavani (18' i 54'). Luis Suarez je upisao gol i dvije asistencije - obje za Cavanija. U strijelce se upisao i Cristian Rodriguez.

Iznenađenje večeri pripalo je Čileancima, koji su odigrali samo 0-0 sa 110. reprezentacijom svijeta Bolivijom. Čile se nalazi tek na sedmom mjestu u skupini i lako bi se moglo dogoditi da reprezentacija Čilea, oslabljena odlaskom izbornika Jorgea Sampaolija, ostane bez Svjetskog prvenstva. Inače, Sampaoli je dva puta zaredom osvojio Copa Americu s Čileom.

Neymar junak Brazila

Brazilski majstor Neymar je po tko zna koji put bio junak Brazila. Ovaj put u kvalifikacijskoj utakmici za SP protiv Kolumbije u Manausu.

Novi brazilski izbornik Tite držao se one "ne mijenjaj postavu koja pobjeđuje" i na teren je izveo isti sastav koji je slavio protiv Ekvadora 3-0. Brazilci su rano poveli preko novog kapetana Mirande na asistenciju Neymara da bi do kraja prvog poluvremena Kolumbija izjednačila autogolom Marquinhosa. Bio je to prvi autogol Brazilaca u kvalifikacijama za SP još od Gilberta Silve protiv Urugvaja 2003. godine.

Prilike su u prvom poluvremenu nizali Neymar, Casemiro, Marcelo da bi Paulinho u 33. minuti pospremio loptu u mrežu. No igrao je rukom pa je dobio žuti karton. 

U skromnijem drugom dijelu, Kolumbijci su jedinu pravu šansu imali preko dvojca Serie A Carlos Bacca-Luis Muriel. Bacca je sjajno uposlio Muriela, koji je promašio. Kazna je stigla kada je Neymar na asistenciju Coutinha zabio za konačnih 2-1 u 74. minuti.

Situacija u skupini je sljedeća - Urugvaj je visokom pobjedom vratio prvo mjesto, koje je izgubio porazom od Argentine 1-0 u prošlom kolu. 'Gaučosi' su kiksom kod Venezuele pali na treće mjesto, a s istim brojem bodova preskočio ih je Brazil. Odigrano je osam kola, na SP idu prve četiri reprezentacije, a peta u play-off.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju