To je to što me zanima!

Kirgistanski Neo: Izveo matrix eskivažu i sad je stigao u UFC

Rafael 'Ataman' Fiziev (25) prije dvije godine izveo je 'eskivažu' za pamćenje. Izbjegao je udarac u stilu Nea iz megapopularnog filma Matrix. Nakon šest pobjeda u MMA-u, potpisao je za UFC
Vidi originalni članak

Kad je izveo ono 'matrix' izbjegavanje udarca u jednoj muay-thai borbi prije dvije godine, Kirgistanac Rafael Fiziev (25) postao je poznat. 

Do tog trenutka mali broj ljubitelja borilačkih sportova znao je za ovog policajca iz Kirgistana, koji ima više od 40 muay-thai borbi iza sebe i nekoliko osvojenih naslova u Rusiji i na Tajlandu gdje trenira. 

POGLEDAJTE VIDEO

No nakon što je reprizirao scenu u kojoj Neo u megapopularnom Matrixu izbjegava metke, tako što je stavio poprilično opterećenje na kralježnicu, izbjegavši protivnikov udarac nogom, Fiziev je odjedanput privukao poglede.

Njegova osnovna vještina je muay-thai, ali u te dvije godine Kirgistanac je počeo ozbiljno raditi na tehnikama rušenja i obrane u parteru. I napredovao je. Dvije godine nakon snimke koja je postala viralna potpisao je za UFC!

Do potpisa za najjaču svjetsku organizaciju mješovitih borilačkih vještina Fiziev se borio za razne organizacije. Slavio je u svih šest MMA borbi, uz pet nokauta i jednu pobjedu nakon što je protivniku izveo zahvat gušenja.

Fiziev je visok 172 centimetra i ima 70 kila.

Ušao je u UFC-ovu laku kategoriju, ali trebat će mu puno više od 'matrix' poteza da izbjegne udarce Nurmagomedova, Fergusona, McGregora, Pettisa, Donalda Cerronea i društva koje vodi glavu riječ u toj kategoriji.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • špricer_1 10.02.2019.

    Glupost

  • Jedan_dečko 10.02.2019.

    ebeno

  • Sigourney 10.02.2019.

    Ma njima je to normalno ,treniraju i sve ostalo,fascinira me brzina ..

Komentiraj...
Vidi sve komentare