To je to što me zanima!

Klinci koji su morali iz Dinama: Kranjčar, Kramarić, Murić, Žuti

Kroz godine, nakupio se broj Dinamovih talenata, koji su iz ovog ili onog razloga odlučili napustiti klub. Najnoviji je Ćorić, a među njima su Kranjčar, Žuti, Murić...
Vidi originalni članak

Dinamov dragulj Ante Ćorić (18) je u travnju 2015. godine produžio vjernost Dinamu i potpisao petogodišnji profesionalni ugovor sa zagrebačkim klubom.

- Ne znam kako bih opisao koliko sam sretan. Ostvario mi se san, potpisao sam za Dinamo, svoj klub, i jedva čekam sljedeću utakmicu kako bih počeo vraćati ukazano povjerenje - rekao je Ćorić nakon potpisivanja ugovora.

No sedam mjeseci nakon toga došlo je do zaista neočekivanog obrata . Mladi Ćorić jučer je sazvao tajnu konferenciju za medije na kojoj je objavio da želi otići iz Dinama. Njegova izjava podigla je puno prašine u hrvatskom, odnosno zagrebačkom nogometu, a danas se oglasio i sam Ćorić putem svog Instagram profila.

- Nažalost u životu ponekad ne bude sve onako kako smo zamislili. Igrati za Dinamo je ostvarenje moga sna, kao što bi bilo svakom klincu koji voli nogomet i Dinamo. Iako je Dinamo u meni i ja u njemu, izgleda da mu nisam potreban. Mlad sam i sa svojih 18 godina svjestan sam da je veliko igrati u klubu, koji osvaja 10 uzastopnih naslova i igra Ligu prvaka. Iako u zadnje vrijeme je minutaža sve manja, a koji su razlozi u to ne bih ulazio. Htio bih naglasiti da je, prije svega i i isključivi razlog ove moje odluke i nezadovoljstva, ODNOS stožera i ljudi u klubu prema meni. Žao mi je cjelokupne situacije, ali kad ti okrenu leđa onda ne preostaje puno izlaza. Dinamo će biti uvijek biti moja ljubav, a pun Maksimir moj san. Volim te Dinamo! - napisao je Ćorić na Instagramu.

Nije ovo prvi put da je neka mlada nada Dinama odlučila otići iz kluba.

Robert Prosinečki

Robert Belošević/PIXSELL

Slično kao i Ćorić, svi su vidjeli kakav je Žuti bio talent. No Dinamo mu nije pružio pravu šansu pa se ponudio Crvenoj Zvezdi. Prosinečki je s beogradskom momčadi postao europski i svjetski prvak, a sve ostalo je povijest...

Niko Kranjčar

Tino Jurić/PIXSELL

Dinamo je u Kranjčara vjerovao, pa možda čak i previše. S 18 godina, Kranjčar je dobio kapetansku vrpcu i glavnu ulogu u momčadi. Dinamo je te jeseni 2004. igrao prilično loš nogomet. Uprava "modrih" odlučila je srezati plaće svim igračima na što se Kranjčar pobunio. Tražio je da svi odgovaraju za to - igrači, uprava i treneri. Izašao je pred medije, a ubrzo nakon toga Dinamo je objavio da mu više ne treba. Situaciju je iskoristio Igor Štimac i doveo Kranjčara u  Hajduk 2005. godine - Dinamov najveći rival.

Andrej Kramarić

Igor Kralj/Pixsell

Kramarić je 2013. godine nakon pobjede Dinama nad Slaven Belupom, putem medija, izrazio nezadovoljstvo vlastitom minutažom u Dinamu, koju je dobio te sezone. Dinamo je reagirao, udaljio ga iz prve momčadi i poručio mu da može tražiti drugi klub.

- Zašto ste me doveli ako ne igram? Ako sam došao da bih sjedio na klupi, pustite me iz Dinama - rekao je Kramarić nakon utakmice protiv Slavena.

Zagrepčanin je nakon toga sve dogovorio i prešao u Rijeku.

Robert Murić

U slučaju Roberta Murića sporan je bio profesionalni ugovor, koji je istekao u lipnju 2014. godine. Murićev otac Branko Murić krenuo je u pregovore s Dinamom, što je na kraju preraslo u veliku svađu. Dinamo je bio izbacio Murića iz prve momčadi, pa su ga suspendirali zbog zavrzlame oko ugovora da bi na kraju kao slobodan igrač potpisao ugovor s Ajaxom.

Fran Brodić

Daniel Kasap/PIXSELL

Otac Frana Brodića je za 24sata rekao kako je nezadovoljan odnosom kluba prema njegovu sinu. Situacija je bila slična onoj s Robertom Murićem. Club Brugge nije htio čekati da Fran napuni 18 godina pa ga je odmah doveo. Tako je Dinamo ostao bez još jednog nogometnog talenta, koji je s Murićem i Halilovićem trebao predvoditi Dinamo dugi niz godina.

Ostale slične primjere u Dinamu kroz povijest potražite na Goalu .

Idi na 24sata

Komentari 60

  • AnteG 06.11.2015.

    svi ti igrači izuzev Prosinečkog imali su 1000 puta lošije karijere od onog što su mogli imati! Čoriću ako želiš imati karijeru poput Brodića samo naprijed! Pa još si mlad! U Dinamu je sada odlična konkurencija i jednostavno svi se rotiraju! STRPI SE, ne glumataj, treniraj i IGRAJ! Jer ovako izigravaš razmaženo derište!

  • bistrijan 06.11.2015.

    manje-više ovi bi mogli igrati jedino u Pušći-Bistri,a i tamo bi bili rezerva,ispod prosječni igračići

  • cucopljuco69 06.11.2015.

    nisu morali nek su htjeli što je razumljivo jer nije bilo minutaže

Komentiraj...
Vidi sve komentare