To je to što me zanima!

Kobe: Stiže dan kada ćemo se smijati 'navijačima' Warriorsa

Moji Lakersi će s LeBronom osvojiti NBA prsten. Možda ne odmah, ali vidjet ćete... Brže nego što mislite Lakersi će opet slaviti naslov i svi ćemo se smijati tzv. navijačima Warriorsa
Vidi originalni članak

Košarka je planetarni 'pokret', a NBA je vrh košarke. NBA izaziva emocije svih vrsta, podjele stavova i mišljenja. Ali oko dvije stvari vlada gotovo 100%-ni konsenzus: 1) Kobe Bryant ja najbliže što smo ikad vidjeli najvećem, Michaelu Jordanu, 2) Kobe je najveći Laker svih vremena.

Prvu tvrdnju 'blagoslovio' je sam Jordan, a drugu Magic Johnson i Shaq O'Neal, dvojica koji su 'hladno' mogli sami sebe proglasiti najboljim košarkašima u blistavoj povijesti LA Lakersa. Ili Chamberlaina, ili Jabbara, ili Westa... Konkurencija je gotovo nestvarno jaka, ali svi priznaju da je Kobe vrh 'show-time' košarke i hollywodskog dijela NBA priče.

Kobe, Laker u duši i fajter koji je od kompetitivnosti napravio umjetnost, predviđa jednu radikalnu NBA-promjenu. Strmoglav pad broja navijača godinama najjače momčadi svijeta, raskošnih Golden State Warriorsa. Klub iz Oaklanda nikad ni izbliza nije bio institucija a la Lakersi ili Celticsi, ali je briljantnom generacijom Curry-Thompson-Green (pa onda i dovođenjem Duranta) stvorio moćnu dinastiju koja igra i lijepu i pobjedničku košarku.

Pa iznenada ima milijune navijača u cijeloj Americi i cijelom svijetu. Amerikanci to zovu 'bandwagoning', skakanje u pobjednički vlak, bez stvarnih emocija i pripadnosti.

- Moji Lakersi će s LeBronom osvojiti NBA prsten. Normalno da hoće. Imaju dovoljno talenta i odlučnosti da sami sa sobom otkriju kako do vrha. Možda ne odmah, ali vidjet ćete... Brže nego što mislite Lakersi će opet slaviti naslov i svi ćemo se smijati tzv. navijačima Warriorsa. Koji su se zapravo samo odjednom stvorili, niotkud - rekao je Kobe.

Nije opleo po Steve Kerru i njegovoj momčadi, Golden State je svaku svoju pobjedu zaradio i pošteno i raskošno. Kobe je lekciju dao svima koji zaboravljaju pripadnost jednom dresu, bilo igračku, bilo navijačku.

Jordanu na pamet nije palo da ode iz Bullsa dok nije napravio što si je zacrtao. Isto je bilo s Birdom u Bostonu, Magicom u Los Angelesu, Olajuwonom u Houstonu... A ako je nerijetko da osobni izazov i novac igrača odvuče u drugi klub, navijači Celticsa, Lakersa, Knicksa... Ni pomisliti ne mogu na promjenu dresu pa ma kakva vremena njihov klub živio.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • wwww 07.12.2018.

    Najantipatičnija nba ekipa što se pojavila u povjesti Nba.Samo šteta što nisu u svojim redovima ostavili Paculiu to im bio poker aseva ali sve u svemu imati će sada prekrasnu dvoranu u S.Franciscu i to odmah ispod Golden Gatea.A što se tiče Lakersa,na veliko se spominje Davis i vjerovatno će im doći još jedno veliko ime i sa ta dva igrača su automatski u igri..

  • Joker123 07.12.2018.

    Kako mrzin ove novinarske subjektivne clanke, LeBron je najveci a ne Jordan

  • aavent 06.12.2018.

    Pricaju o Warriorsima kao o ekipi kao da su recimo PSG ili City u nogometu, a to je nesto sto je daleko od istine. Oni su sami stvorili tu ekipu sa odlicnin izborima na draftu, i doveli su jednog superstara, a cak im ni on nije trebao da osvoje prsten. Warriorsi su ekipa kojoj se treba nakloniti, prije svega njihobim skautima, jer ne treba zaboraviti da je Klay Thompson izabran kao 11. pick drafta, Curry je izabran kao 7. pick, a Green je izabran kao 35. pick, znaci to su igraci koji su bili nositelji ekipe do prstena prije dolaska Duranta, tako nesto je za veliku pohvalu, a vecina ih kritizira, sto je sramota.

Komentiraj...
Vidi sve komentare