Obavijesti

Sport

Komentari 24

Kobe: Stiže dan kada ćemo se smijati 'navijačima' Warriorsa

Kobe: Stiže dan kada ćemo se smijati 'navijačima' Warriorsa
1

Moji Lakersi će s LeBronom osvojiti NBA prsten. Možda ne odmah, ali vidjet ćete... Brže nego što mislite Lakersi će opet slaviti naslov i svi ćemo se smijati tzv. navijačima Warriorsa

VIDEO

Košarka je planetarni 'pokret', a NBA je vrh košarke. NBA izaziva emocije svih vrsta, podjele stavova i mišljenja. Ali oko dvije stvari vlada gotovo 100%-ni konsenzus: 1) Kobe Bryant ja najbliže što smo ikad vidjeli najvećem, Michaelu Jordanu, 2) Kobe je najveći Laker svih vremena.

Prvu tvrdnju 'blagoslovio' je sam Jordan, a drugu Magic Johnson i Shaq O'Neal, dvojica koji su 'hladno' mogli sami sebe proglasiti najboljim košarkašima u blistavoj povijesti LA Lakersa. Ili Chamberlaina, ili Jabbara, ili Westa... Konkurencija je gotovo nestvarno jaka, ali svi priznaju da je Kobe vrh 'show-time' košarke i hollywodskog dijela NBA priče.

Kobe, Laker u duši i fajter koji je od kompetitivnosti napravio umjetnost, predviđa jednu radikalnu NBA-promjenu. Strmoglav pad broja navijača godinama najjače momčadi svijeta, raskošnih Golden State Warriorsa. Klub iz Oaklanda nikad ni izbliza nije bio institucija a la Lakersi ili Celticsi, ali je briljantnom generacijom Curry-Thompson-Green (pa onda i dovođenjem Duranta) stvorio moćnu dinastiju koja igra i lijepu i pobjedničku košarku.

Pa iznenada ima milijune navijača u cijeloj Americi i cijelom svijetu. Amerikanci to zovu 'bandwagoning', skakanje u pobjednički vlak, bez stvarnih emocija i pripadnosti.

- Moji Lakersi će s LeBronom osvojiti NBA prsten. Normalno da hoće. Imaju dovoljno talenta i odlučnosti da sami sa sobom otkriju kako do vrha. Možda ne odmah, ali vidjet ćete... Brže nego što mislite Lakersi će opet slaviti naslov i svi ćemo se smijati tzv. navijačima Warriorsa. Koji su se zapravo samo odjednom stvorili, niotkud - rekao je Kobe.

Nije opleo po Steve Kerru i njegovoj momčadi, Golden State je svaku svoju pobjedu zaradio i pošteno i raskošno. Kobe je lekciju dao svima koji zaboravljaju pripadnost jednom dresu, bilo igračku, bilo navijačku.

Jordanu na pamet nije palo da ode iz Bullsa dok nije napravio što si je zacrtao. Isto je bilo s Birdom u Bostonu, Magicom u Los Angelesu, Olajuwonom u Houstonu... A ako je nerijetko da osobni izazov i novac igrača odvuče u drugi klub, navijači Celticsa, Lakersa, Knicksa... Ni pomisliti ne mogu na promjenu dresu pa ma kakva vremena njihov klub živio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom