To je to što me zanima!

Kobni noćni klubovi: Pešić je u napadu ostao bez jednog bubrega, a ubili su mu suigrača

Vidio sam da Ivan gubi puno krvi i pješke sam ga odveo do bolnice koja je, srećom, bila u blizini. Svaki dan sam ga obilazio u bolnici, rekao je tada bivši srpski reprezentativac Uroš Vilovski koji mu je spasio život
Vidi originalni članak

Hrvatski rukometaš Denis Tot (27) preminuo je u bolnici u Skoplju. Podlegao je ozljedama nakon kojih je završio u teškom stanju, iz kojeg se nije izvukao. Prema prvotnim informacijama pretukli si ga u noćnom klubu, ali isto je u konačnici demantirala ravnateljica bolnice. Sličan scenarij dogodio se i hrvatskom golmanu Ivanu Pešiću (30) koji je zbog posljedica ranjavanja ostao bez bubrega.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bila je to noć sa 7. na 8. veljače 2009. Tad 20-godišnji golman bio je igrač mađarskog Veszprema, velika nada, projekt za budućnost. Bilo je i tad priča o nekim mladenačkim ludostima, u rukometnim krugovima znalo se da Peša voli izaći, zabavljati se, govorilo se i da mu takav način života radi probleme u rukometnom napretku. I te noći je izašao van, u noćni klub sa suigračima...

Nastavak priče je poznat. Došlo je do frke, nekakvi tipovi koji pripadaju polusvijetu ušli su u sukob s rukometašima, počeli su se potezati i noževi, a epilog svega bila je smrt Rumunja Mariana Cozme, Pešićeva suigrača na kojeg su se napadači posebno namjerili. Teško je ozlijeđen srpski reprezentativac Žarko Šešum, a Pešić je dobio nož u leđa. 

- Nastradao sam ni kriv ni dužan, samo sam htio pomoći, kad sam se sagnuo dobio sam nož u leđa. Nakon što sam saznao da sam ostao bez bubrega prvo sam pomislio na Ivana Klasnića - govorio je nakon operacije Pešić, kojem je život spasio bivši srpski reprezentativac Uroš Vilovski.

- Bila je to večer kao svaka druga, slavili smo rođenje djeteta našeg suigrača. Odjedanput je, kao grom iz vedra neba, izbila tučnjava. 

- Ajde, događa se, ali baš da čovjek mora izgubiti život... - tužnim glasom pričao nam je Vilovski tijekom SP-a 2011. dvije godine nakon noći koja je svim sudionicima obilježila život.

- Vidio sam da Ivan gubi puno krvi i pješke sam ga odveo do bolnice koja je, srećom, bila u blizini. Svaki dan sam ga obilazio u bolnici, bio uz njegove roditelje, ali takvo nešto svatko bi napravio u toj situaciji - pričao je tada Vilovski.

Pešiću su odstranili bubreg i nakon toga je krenuo dugotrajan oporavak. Nasreću, uspješan, jer Pešić danas brani za Stuttgart, živi od rukometa i za rukomet, a na ljeto ga čeka transfer u Nantes.

Mladenačke nepodopštine danas više nisu dio njegova života, s jednim bubregom radi svoj posao jako, jako dobro. U Meškovu iz Bresta bio je od 2013. gdje je proveo dugih osam godina nakon čega je klub raskinuo ugovor s njim navodeći da su razlozi zdravstveni. Bio je kapetan i jedan od glavnih kotačića bjeloruske momčadi.

- Ma gledajte, neću previše pričati o tome, ali svima je jasno kako zdravstveni razlozi nisu glavni problem u cijeloj priči - rekao nam je tada Pešić.

Iz Veszprema je otišao vrlo brzo nakon nesreće, sljedeće tri godine proveo je u dresu Zagreba, ali nije se uspio do kraja nametnuti.

Rođen je u Rijeci, no njegov grad je Senj, u koji se uvijek rado vraća, kad god ulovi malo vremena, kako bi vidio obitelj, prijatelje, grad koji toliko voli. Rukometna priča počela je u Zametu, gdje su mu kao klinci predviđali veliku golmansku karijeru, a "mentor" mu je bio sedam godina stariji Ivan Stevanović.

Brzo je Peša otišao dalje, svojim putem, a putevi su im se opet spojili u reprezentaciji. U Norveškoj, na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Riju, blistali su u duetu.

Unatoč teškoj ozljedi zbog koje je ostao bez bubrega, Pešić je napravio sjajnu karijeru, a dvojica muškaraca koji su ubili rumunjskog rukometaša Mariana Cozme i ranili našeg reprezentativca i Srbina Žarka Šešuma, osuđeni su na doživotni zatvor.

Sud u Veszpremu krivima je proglasio Sandora Raffaela i Gyozoa Nemetha. Ivan Stojka je dobio 20 godina zatvora zbog sudjelovanja u napadu na rukometaše Veszprema, a još su četvorica muškaraca dobila kraće zatvorske kazne.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Someone88 08.04.2022.

    Dobro o kakvim vi crnim ozljedama i dalje pisete? Kaze podlegao ozljedama. Decku je stalo srce

  • DUH RATNIKA...MPT 08.04.2022.

    Ne kužim ništa šta se desilo jer postoje dvije priče. Uglavnom šta god da bilo je tužno.  Saučešće obitelji!!! Počivao u miru!

Komentiraj...
Vidi sve komentare