To je to što me zanima!

Kod dizačice utega Tee Šojat pronašli testosteron u urinu

U A uzorku urina Osječanke, uzetom izvan natjecanja u veljači, pronađeni su testosteron i njegovi metaboli. Privremeno je suspendirana jer nije u zadanom vremenskom roku zatražila dodatnu analizu B uzorka urina
Vidi originalni članak

Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA) primio je u travnju obavijest o nepovoljnom laboratorijskom nalazu A uzorka urina dizačice utega i hrvatske reprezentativke Tee Šojat, kod koje je pronađen testosteron i metaboliti testosterona zbog čega je privremeno suspendirana.

Testiranje je proveo HZTA izvan natjecanja, 22. veljače 2018, u njihovom priopćenju stoji kako su "egzogeni anabolički androgeni steroidi iz Popisa zabranjenih sredstava 2018." Kako se radi o mogućem kršenju odredbe 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga HZTA, inicirali su stegovni postupak.

Kako Šojat u određenom vremenskom roku nije zatražila analizu B uzorka, određena joj je privremena suspenzija koja ostaje na snazi do završene revizije nepovoljnog laboratorijskog nalaza ili do objave pisane odluke Stegovnog vijeća Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • dokadvise 17.05.2018.

    Svi sve znaju i sigurno ste do prije neki dan se hvalili kako ste dobri s njom.. u dobrom prijatlji, u losem najgori neprijatelji.. ljige.. Ugl, Tea je sportas, predan do zadnjeg daha od malih nogu i takva ce ostati.. Drzi se, Tea!

  • pero96_1 16.05.2018.

    Ovo je zestoka namjestaljka. Tea je i ranije govorila kako joj doping kontrola kuca svaki drugi dan jer je neko ocito ljubomoran na njene rezultate ,radi protiv nje i zeli joj naskoditi. Poznam Teu osobno i znam da je vrhunski sportas i veliki radnik i uzor drugima. Garantiram da nije uzela nista nedozvoljeno.

  • Shekels 16.05.2018.

    To je sad moderno, malo si žensko, malo si muško, kak vjetar puhne!

Komentiraj...
Vidi sve komentare