To je to što me zanima!

'Kod Kovača nema laganini, on je uvijek sve živo kontrolirao...'

Bivši Kovačev igrač, Sebastien Haller, uspoređujući našeg stručnjaka i aktualnog Eintrachtovog trenera Hüttera, objasnio je zašto rutinerima naviklima na privilegije baš i ne odgovara život pod Kovačevim ravnanjem
Vidi originalni članak

Bivšem hrvatskom izborniku Niki Kovaču trebalo je neko vrijeme da uvijek 'veselu' Bayernovu svlačionicu dovede u red. Rezultati su patili, ali ulovljen je ritam dostojan Bayerna, a sad polako kreću najave o ljetnim odlascima zaslužnih veterana (Robben u Inter, npr.).

Bivši Kovačev igrač, napadač Eintrachta Sebastien Haller, uspoređujući našeg stručnjaka i aktualnog Eintrachtovog trenera Adija Hüttera, zapravo je objasnio zašto rutinerima naviklima na određene privilegije baš i ne odgovara život pod Kovačevim ravnanjem.

- Hutter je kao osoba relaksiraniji od Kovača. Više razgovara sa nama, na treninzima daleko više radimo s loptom. A Niko... Taj kontrolira: sve. Fizička komponenta je temelj, kod Kovača nema laganog treninga! - priča francuski napadač.

- Prošle nas je sezone Niko odveo u Europu, imali smo manje utakmica, ali sa njim se treniralo i više i intenzivnije nego danas. Fizička sprema je ključ koji do izražaja mora doći i na treningu i na utakmici. Obojica su sjajni u pripremi utakmice i analizi protivnika, ali Niko... Taj čovjek je borac i svaki njegov igrač mora biti takav: vrhunski spreman sportaš i borac.

Najzahtjevniji treneri znaju biti bivši igrači koji su za vrijeme igračke karijere bili bonvivani, kombinirali status lole sa statusom bekrije. Kod našeg Kovača nema tog 'licemjerja'. I kao igrač i kao trener Niko je isti: fajter, asketa i radoholik. Kome paše - dobro, tko ne može - zna gdje su mu (Bayernova) vrata.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Maui 08.01.2019.

    Asket, a ne asketa. Kao i atlet, a ne atleta. Pišimo i govorimo hrvatski.

  • MODERN TALKING 08.01.2019.

    rad rad rad

  • 08.01.2019.

    Dortmund ak ulovi Wernera u dealu s Philippom, Bavarci se mogu pozdravit s ligom

Komentiraj...
Vidi sve komentare