To je to što me zanima!

Koeman: Nešto ću promijeniti; Torcide i atmosfere se ne bojim

Teško je to i bez EL, ali mi želimo pokušati. Everton ima povijest igranja u Europi, imamo dovoljno igrača, iako su neki ozlijeđeni, borit ćemo se, i dati maksimum da uđemo u Europu, kaže trener Evertona Koeman
Vidi originalni članak

Everton je na svom Goodisonu stvorio prednost od 2-0 uoči uzvrata na Poljudu kod Hajduka u playoffu Europske lige. Tri dana nakon toga izvukli su bod na gostovanju kod Manchester Cityja i u četvrtak ih očekuje novo teško gostovanje u Splitu. 

Gostujući trener Ronald Koeman upitan je o oproštaju Waynea Rooneya od reprezentacije Engleske.

- To je njegova odluka, ona je dobra za Everton. Pričali smo o tome, on je donio odluku jer misli da je to najbolje i za njega i za Everton i ja je poštujem. Uz internacionalne nastupe i Premiership program nastupa je jako težak i respektiram da je odlučio to što je odlučio. To je dobra odluka za Everton i za njega, jer će u to vrijeme moći posvetiti obitelji.

Jeste li i vi osjećali isto kad ste se opraštali od Nizozemske?

- Sve je to stvar pojedinca. Netko prestane s 32, netko s 36... Tijelo je glavni razlog da se igrač odluči reći da mu je dosta.

Ipak, nedostajalo mu je samo šest nastupa da postane rekorder.

- To je pitanje za njega, vjerujem da je dovoljno dao reprezentaciji. Nisam tip koji daje takvu vrstu savjeta, da je donio drugačiju odluku, ona bi za mene bila također dobra odluka i ja bih je poštovao.

Kako ćete krenuti sutra navečer, na pobjedu ili ćete braniti prednost iz prve utakmice?

- Ako ideš defenzivno čuvati rezultat, to nije dobro. Mi igramo da damo gol, imamo dobru prednost, ali je još 90 - 95 minuta pred nama. Teška je utakmica za nama u ponedjeljak, putovali smo danas, ali moramo biti jaki da se plasiramo u EL

Je li moguće natjecati se u Europi i u isto vrijeme napasti top četiri mjesta u Engleskoj?

- Teško je to i bez EL, ali mi želimo pokušati. Everton ima povijest igranja u Europi, imamo dovoljno igrača, iako su neki ozlijeđeni, borit ćemo se, i dati maksimum da uđemo u Europu. Ambicije kluba, trenera i igrača su da igramo u Europi.

Vidjeli smo kakvi su navijači Hajduka u Engleskoj, kako će to utjecati na vaše mlade igrače?

- Neće se to sutra ponoviti. Oni će nastojati onemogućiti naše igrače, ali nisu blizu terena. Stvorit će atmosferu u kojoj je lijepo igrati nogomet, a mi smo dovoljno iskusni da se možemo nositi s ambijentom.

Kakav je plan, hoćete li započeti s najjačom postavom ili ćete neke igrače odmarati?

- Moj plan je pobijediti, ili se barem kvalificirati. Znamo da wsmo imali tešku utakmicu u ponedjeljak, moramo mijenjati, ali bit će to snažna postava, ako netko ne bude 100%, neće ni startati. Ali očekujem da svi budu na raspolaganju...

Što možete reći o Hajduku?

- Znamo da mogu biti jaki, imali smo dobrih 45 minuta kod kuće, oni su bili dobri u drugom dijelu i to iz dva razloga. Igrali su bolje nego u prvom dijelu, a mi smo smanjili intenzitet. Imali su šanse za zabiti gol, ali nisu i mi imamo dobar rezultat, no Hajduk ima kvalitetu i moramo biti na vrhuncu da se plasiramo.

Bi li bili zadovoljni porazom 1-0?

- Ne znam, želim pobjedu, ne poraz.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • zekoslavmrkva74 24.08.2017.

    Ovo nema veze sa nogometom dok ne zabrane one balkanske seljacine sto u coporima po Splitu traze frku ,ispod deset su mirni ko ovce

  • hyndaii 24.08.2017.

    Boje li se publike??????'ha ha,koja glupost.Ljudi igraju svakih 5 dana pred 3x više publike a novinarčić postavlja glupa pitanja.

  • FJAKA 23.08.2017.

    Na Everton 2.25 - poklon

Komentiraj...
Vidi sve komentare