Obavijesti

Sport

Komentari 11

Koeman: Nešto ću promijeniti; Torcide i atmosfere se ne bojim

Koeman: Nešto ću promijeniti; Torcide i atmosfere se ne bojim
1

Teško je to i bez EL, ali mi želimo pokušati. Everton ima povijest igranja u Europi, imamo dovoljno igrača, iako su neki ozlijeđeni, borit ćemo se, i dati maksimum da uđemo u Europu, kaže trener Evertona Koeman

VIDEO

Everton je na svom Goodisonu stvorio prednost od 2-0 uoči uzvrata na Poljudu kod Hajduka u playoffu Europske lige. Tri dana nakon toga izvukli su bod na gostovanju kod Manchester Cityja i u četvrtak ih očekuje novo teško gostovanje u Splitu. 

Gostujući trener Ronald Koeman upitan je o oproštaju Waynea Rooneya od reprezentacije Engleske.

- To je njegova odluka, ona je dobra za Everton. Pričali smo o tome, on je donio odluku jer misli da je to najbolje i za njega i za Everton i ja je poštujem. Uz internacionalne nastupe i Premiership program nastupa je jako težak i respektiram da je odlučio to što je odlučio. To je dobra odluka za Everton i za njega, jer će u to vrijeme moći posvetiti obitelji.

Jeste li i vi osjećali isto kad ste se opraštali od Nizozemske?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sve je to stvar pojedinca. Netko prestane s 32, netko s 36... Tijelo je glavni razlog da se igrač odluči reći da mu je dosta.

Ipak, nedostajalo mu je samo šest nastupa da postane rekorder.

- To je pitanje za njega, vjerujem da je dovoljno dao reprezentaciji. Nisam tip koji daje takvu vrstu savjeta, da je donio drugačiju odluku, ona bi za mene bila također dobra odluka i ja bih je poštovao.

Kako ćete krenuti sutra navečer, na pobjedu ili ćete braniti prednost iz prve utakmice?

- Ako ideš defenzivno čuvati rezultat, to nije dobro. Mi igramo da damo gol, imamo dobru prednost, ali je još 90 - 95 minuta pred nama. Teška je utakmica za nama u ponedjeljak, putovali smo danas, ali moramo biti jaki da se plasiramo u EL

Je li moguće natjecati se u Europi i u isto vrijeme napasti top četiri mjesta u Engleskoj?

- Teško je to i bez EL, ali mi želimo pokušati. Everton ima povijest igranja u Europi, imamo dovoljno igrača, iako su neki ozlijeđeni, borit ćemo se, i dati maksimum da uđemo u Europu. Ambicije kluba, trenera i igrača su da igramo u Europi.

Vidjeli smo kakvi su navijači Hajduka u Engleskoj, kako će to utjecati na vaše mlade igrače?

- Neće se to sutra ponoviti. Oni će nastojati onemogućiti naše igrače, ali nisu blizu terena. Stvorit će atmosferu u kojoj je lijepo igrati nogomet, a mi smo dovoljno iskusni da se možemo nositi s ambijentom.

Kakav je plan, hoćete li započeti s najjačom postavom ili ćete neke igrače odmarati?

- Moj plan je pobijediti, ili se barem kvalificirati. Znamo da wsmo imali tešku utakmicu u ponedjeljak, moramo mijenjati, ali bit će to snažna postava, ako netko ne bude 100%, neće ni startati. Ali očekujem da svi budu na raspolaganju...

Što možete reći o Hajduku?

- Znamo da mogu biti jaki, imali smo dobrih 45 minuta kod kuće, oni su bili dobri u drugom dijelu i to iz dva razloga. Igrali su bolje nego u prvom dijelu, a mi smo smanjili intenzitet. Imali su šanse za zabiti gol, ali nisu i mi imamo dobar rezultat, no Hajduk ima kvalitetu i moramo biti na vrhuncu da se plasiramo.

Bi li bili zadovoljni porazom 1-0?

- Ne znam, želim pobjedu, ne poraz.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu