To je to što me zanima!

'Komadi' u Wimbledonu: Ni Ana ne može ispred Marije

Osim dobrog tenisa, na terenima Wimbledona se može vidjeti i ono što Englezi zovu 'babes'. Sun je napravio listu 10 najljepših tenisačica na travi...
Vidi originalni članak

Davno je prošlo vrijeme Martine Navratilove i teniskih genijalki sličnih njoj. U njeno doba važan je bio samo tenis. Danas? E to je već drugačija priča. Ana Kurnjikova pokrenula je trend ljepotica koje ne moraju biti briljantne tenisačice da bi njihovi mečevi bili najgledaniji. Duga plava kosa i tijelo od kojeg boli glava važniji su od činjenice da prekrasna Ruskinja nikad nije osvojila turnir.
Nakon Ane sve se promijenilo. I nije slučajno da je Marija Šarapova u prošlih godinu dana zaradila daleko više od bilo koje sportašice. Marija je bolja tenisačica od supruge Enriquea Iglesiasa, a izgleda jednako dobro. A takva kombinacija donosi nešto manje od 20 milijuna eura godišnje! Zaradila je nešto i od tenisa, ali reklame i modni izleti puno su unosniji. Pametne cure poput Marije takve šanse ne propuštaju, njeno polugolo tijelo nerijetko krasi naslovnice i jumbo plakate.
Engleski The Sun je Wimbledon dočekao s listom koju su nazvali "Top 10 babes of Wimbledon". I dokazali da Englezi doista ne mogu uživati u ženskoj ljepoti svojih sunarodnjakinja. Možda izbor nije preširok, možda je to i pitanje ukusa, ali na listi doista ima cura koje objektivno tu nemaju što raditi. No barem su prve tri pozicije totalni pogodak. Pobjednica je Šarapova, odmah iza nje Ana Ivanović pa onda Slovakinja Dominika Cibulkova... Bila bi tu negdje i Tatjana Golovin, ali nje nema na Wimbledonu ove godine. Nažalost, turnir bi s njom bio puno 'jači'.

10) ANNE KEOTHAVONG - Djevojka rođena u Laosu ove je godine ušla u Top 50. Odrasla je u Londonu i možda su je zato Englezi uvrstili na ovaj popis. Inače bi spadala u rubriku 'o ukusima se ne raspravlja'.
9) MARION BARTOLI - Ako ništa drugo, ljepša je od sunarodnjakinje Amelie Mauresmo. Iako, to i nije neki uspjeh. Izgubila je u finalu Wimbledona 2007., a na ovoj listi je zaslužila svoje mjesto.
8) JELENA JANKOVIĆ - Nekad prvu igračicu svijeta zaboljet će što je na ovom izboru iza Ane Ivanović. Cure se jednostavno ne vole. Prije dvije godine navodno je 'motivirala' Jamiea Murraya.
7) SERENA WILLIAMS - Samo za one koji vole da je cura jača od njih... Predstavnica SAD-a u borbi s curama iz 'istočnog bloka'. Obline su na mjestu, sve ostalo spada u ono u ukusima...
6) NICOLE VAIDIŠOVA - Mladu Čehinju preopoznao je Reebok i uzeo je za lice svojih reklamnih kampanja. A ni na terenu nije loša, prošle dvije sezone došla je do četvrtfinala u Wimbledonu.
5) DANIELA HANTUCHOVA - Ako može Češka, zašto ne bi i Slovačka. Ona se svidjela ljudima iz Nikea, pri čemu je manje bitno bilo što je 33. tenisačica svijeta. Na terenu pokazuje puno toga...
4) MARIJA KIRILJENKO - Ove godine ne igra osobito, ali kako je dobro ispala u onom katalogu kupaćih kostima u Sports Illustratedu... Svidjela se Adidasu, druži se s Marijom Šarapovom.
3) DOMINIKA CIBULKOVA - Jake slovačke snage, nema što. Da ne igra tenis, bila bi glumica, kaže lijepa Cibulkova. Iako nije razvikana kao neke druge, Dominika stvarno plijeni izgledom.
2) ANA IVANOVIĆ - Zbog nje su mnogi dugo pod rubriku 'najmrži tenisač' upisivali Fernando Verdasco. Prekrasnu Anu uspoređuju s Cathrine Zeta-Jones. Treba li to dodatak? Stvarno ne treba... A tebe, Verdasco, i dalje ne volimo baš previše.
1) MARIJA ŠARAPOVA - Stenje li tako samo na terenu?, pitaju se njeni brojni muški navijači. Osvojila je tri Grand Slama u karijeri, ali i milijun muškaraca koji su zbog nje zavoljeli tenis. Vole je i kamere, vole je i novinari. Oni iz The Suna, ali ne samo oni. Pa što ako je tek 59. igračica svijeta...

Idi na 24sata

Komentari 20

  • VezanIPriveden 25.06.2009.

    Šarapova je punoo bolja i ljepša od Ivanović....

  • index.hr 24.06.2009.

    ajd i nekako sve, ali ova jankovicka je ocito potpuna suprotnost ovoj listi... meni se povraca na nju, bas je bezzzzzze...

  • torcida-1950- 24.06.2009.

    pa gledate li vi odbojku na pijesku???? =)

Komentiraj...
Vidi sve komentare