To je to što me zanima!

Kome trebaju golovi?! Navijači Chelseaja zavoljeli su Kovačića

Gotovo je tri godine Mateo bez gola, nije zabio u zadnjih 137 utakmica, a ove sezone u Premier ligi ima samo jedan udarac i šest stvorenih šansi. Ali i Lampard i suigrači i navijači ga obožavaju kao radilicu i izrazitog defanzivca koji se podredio momčadi
Vidi originalni članak

Taj je dečko potpuno promijenio stil igre, samo igra u širinu, a nema onih dubinskih lopti, asistencija, golova kao kad je bio klinac u Dinamu, primijetio je razočarano Tomislav Ivković (59) nakon što je Chelsea u 3. kolu Lige prvaka pobijedio Ajax u Amsterdamu 1-0.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tema je bio Mateo Kovačić. Koji je u Chelseaju postao pravi defanzivni vezni igrač, gotovo posve orijentiran na obrambene zadaće. I zato hrvatski puk kad ga gleda u reprezentaciji svaki put osjeća da je Kova ostao dužan.

Pamtimo ga kao plemenitog veznjaka, vještog s loptom, koji vrhunski 'podvaljuje' asistencije, koji je za Dinamo zabio sedam golova u 63 utakmice, za Inter osam golova u 97 susreta, a onda postao sasvim drugačiji igrač. U Realu je poentirao svega triput u 109 nastupa, a za Chelsea je već odigrao više utakmica nego za Dinamo (64), a još čeka prvijenac.

Od zadnjeg Kovina gola, 29. siječnja 2017. u Realovoj pobjedi 3-0 nad Sociedadom, prošle su gotovo tri godine, a on je odigrao 137 utakmica! U 54 reprezentativna nastupa u karijeri ima jedan gol. Gibraltaru.

No, Kovačić sve više postaje kao Modrić u njegovoj dobi: znalac koji se podredio momčadi, majstor koji je zatomio svoje vještine da bi ekipa pobjeđivala. I kojeg treneri obožavaju.

- Kovačić je bio sjajan, kad je ušao, donio je prevagu - rekao je trener Frank Lampard nakon prošle prvenstvene utakmice protiv Newcastlea (1-0), kada je Kova u 43. minuti zamijenio Barkleya.

U srijedu je u Amsterdamu opet bio odličan. I premda mu Lampard daje veću slobodu nego što mu je davao Maurizio Sarri prošle sezone, Kovačićev je forte i dalje defanziva. Da, u jednom je dijelu sezone bio najbolji dribler Premier lige, ali njegove lopte uglavnom idu u širinu, a od udarca na gol i asistencije jako je daleko.

U devet ligaških nastupa ove sezone Kova ima jedan jedini udarac na gol (Abraham 26, Mount 17, Barkley 8 u šest nastupa, Jorginho 4, Kante 3 u četiri nastupa...) i šest stvorenih šansi (Mount 18, Azpilicueta 12, Barkley i Jorginho po 10...).

- Sad mi je trener jedan od najboljih strijelaca među veznim igračima ikad, možda me može podučiti - šali se Kova.

A kad su rezultati dobri (dijeli prvo mjesto u Ligi prvaka i treće u Engleskoj, dva boda iz Manchester Cityja i osam iza Liverpoola), onda su i navijači zadovoljni. I zavoljeli su Matea, nakon što mu prošle sezone dio njih nije bio naklonjen. Momčadski je duh na jako visokoj razini, a Kovačić se sjajno uklopio u svlačionici.

- Trener mi daje veću slobodu, smijem uzeti loptu i krenuti naprijed. Osjećam se dobro, snažno povezan s trenerom i momčadi. Lakše mi je i stoga što sam sad igrač Chelseaja pa imam više samopouzdanja, dok me prošle sezone malo opterećivalo što sam bio na posudbi - rekao je u svom jedinom intervjuu za engleske medije ove sezone, još u kolovozu.

- Sad sam opušteniji jer lani sam više osjećao taj pritisak da se moram dokazati. Lampard potiče našu kreativnost, mijenjamo pozicije, agresivni smo, a on je mlad i razumije nas.

Golovi? Nikad Kovačić neće biti igrač od 10-15 golova po sezoni. Nije ni Modrić, pa je postao Zlatna lopta i, što je puno važnije, odveo Hrvatsku do finala Svjetskog prvenstva.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • user_432191 25.10.2019.

    Totalno super igrač,pa ne mogu svi biti najbolji.....dečko odrađuje svoj posao više nego zahvalno....igrati u Intreru i to dosta u prvom sastavu...biti u realu jedan od prvih izbora sa klupe....sada u chelsea bitan kotačić nije mala stvar.a mi možemo samo gluposti pisati i pljuvati jer takav smo narod.naravno i ja sam pomislio da će on biti vrh vrhova ali nije to samo tako....zato skidam kapu gospodinu kovačiću

  • 25.10.2019.

    bla, bla, bla .... ništa drugo nego precijenjen igrač

  • gnojna družina 25.10.2019.

    Po meni totalno krivi put u karijeri, jedino u dinamu je igrao na svojoj prirodnoj poziciji.. fulao sa odlaskom u real, 4 gro vazne godine prakticki prosjedio na klupi i minutazu skupljao u zadnjih 10-15 min tekme..u chelseu pak igra preevise defenzivno i to kaj pise samo u sirinu..bez rizika bez driblinga bez prodora a realno ima takve predispozicije da bude mali brzanac dribler koji lomi kukove

Komentiraj...
Vidi sve komentare