Obavijesti

Sport

Komentari 36

Kome trebaju golovi?! Navijači Chelseaja zavoljeli su Kovačića

Kome trebaju golovi?! Navijači Chelseaja zavoljeli su Kovačića
1

Gotovo je tri godine Mateo bez gola, nije zabio u zadnjih 137 utakmica, a ove sezone u Premier ligi ima samo jedan udarac i šest stvorenih šansi. Ali i Lampard i suigrači i navijači ga obožavaju kao radilicu i izrazitog defanzivca koji se podredio momčadi

VIDEO

Taj je dečko potpuno promijenio stil igre, samo igra u širinu, a nema onih dubinskih lopti, asistencija, golova kao kad je bio klinac u Dinamu, primijetio je razočarano Tomislav Ivković (59) nakon što je Chelsea u 3. kolu Lige prvaka pobijedio Ajax u Amsterdamu 1-0.

Pokretanje videa...

02:06

Tema je bio Mateo Kovačić. Koji je u Chelseaju postao pravi defanzivni vezni igrač, gotovo posve orijentiran na obrambene zadaće. I zato hrvatski puk kad ga gleda u reprezentaciji svaki put osjeća da je Kova ostao dužan.

Pamtimo ga kao plemenitog veznjaka, vještog s loptom, koji vrhunski 'podvaljuje' asistencije, koji je za Dinamo zabio sedam golova u 63 utakmice, za Inter osam golova u 97 susreta, a onda postao sasvim drugačiji igrač. U Realu je poentirao svega triput u 109 nastupa, a za Chelsea je već odigrao više utakmica nego za Dinamo (64), a još čeka prvijenac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Od zadnjeg Kovina gola, 29. siječnja 2017. u Realovoj pobjedi 3-0 nad Sociedadom, prošle su gotovo tri godine, a on je odigrao 137 utakmica! U 54 reprezentativna nastupa u karijeri ima jedan gol. Gibraltaru.

No, Kovačić sve više postaje kao Modrić u njegovoj dobi: znalac koji se podredio momčadi, majstor koji je zatomio svoje vještine da bi ekipa pobjeđivala. I kojeg treneri obožavaju.

- Kovačić je bio sjajan, kad je ušao, donio je prevagu - rekao je trener Frank Lampard nakon prošle prvenstvene utakmice protiv Newcastlea (1-0), kada je Kova u 43. minuti zamijenio Barkleya.

U srijedu je u Amsterdamu opet bio odličan. I premda mu Lampard daje veću slobodu nego što mu je davao Maurizio Sarri prošle sezone, Kovačićev je forte i dalje defanziva. Da, u jednom je dijelu sezone bio najbolji dribler Premier lige, ali njegove lopte uglavnom idu u širinu, a od udarca na gol i asistencije jako je daleko.

U devet ligaških nastupa ove sezone Kova ima jedan jedini udarac na gol (Abraham 26, Mount 17, Barkley 8 u šest nastupa, Jorginho 4, Kante 3 u četiri nastupa...) i šest stvorenih šansi (Mount 18, Azpilicueta 12, Barkley i Jorginho po 10...).

- Sad mi je trener jedan od najboljih strijelaca među veznim igračima ikad, možda me može podučiti - šali se Kova.

A kad su rezultati dobri (dijeli prvo mjesto u Ligi prvaka i treće u Engleskoj, dva boda iz Manchester Cityja i osam iza Liverpoola), onda su i navijači zadovoljni. I zavoljeli su Matea, nakon što mu prošle sezone dio njih nije bio naklonjen. Momčadski je duh na jako visokoj razini, a Kovačić se sjajno uklopio u svlačionici.

- Trener mi daje veću slobodu, smijem uzeti loptu i krenuti naprijed. Osjećam se dobro, snažno povezan s trenerom i momčadi. Lakše mi je i stoga što sam sad igrač Chelseaja pa imam više samopouzdanja, dok me prošle sezone malo opterećivalo što sam bio na posudbi - rekao je u svom jedinom intervjuu za engleske medije ove sezone, još u kolovozu.

- Sad sam opušteniji jer lani sam više osjećao taj pritisak da se moram dokazati. Lampard potiče našu kreativnost, mijenjamo pozicije, agresivni smo, a on je mlad i razumije nas.

Golovi? Nikad Kovačić neće biti igrač od 10-15 golova po sezoni. Nije ni Modrić, pa je postao Zlatna lopta i, što je puno važnije, odveo Hrvatsku do finala Svjetskog prvenstva.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti
NEUNIŠTIV JE

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti

Modrić je odigrao svih 90 minuta u pobjedi Real Madrida nad Barcelonom (3-2) i opet bio ključan čovjek svoje momčadi...
VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...
KAO BRZI VLAK

VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...

Već mjesecima se diskutira o tome hoće li hrvatski maestro ostati u Real Madridu i sljedeću sezonu. Nema više ključnu ulogu kao nekada, većinom ulazi s klupe, ali u svakoj minuti pokaže koliko vrijedi