To je to što me zanima!

Kompleksi: Mađari nisu dobili Hrvatsku još od davne 1998.

VEČERAS U 20.45 (RTL) Za Mađarsku još igra i 32-godišnji Gabor Csaszar, koji nam je jednom zabio 14 golova. Oni su momčad ‘30+’, prilično spori
Vidi originalni članak

Kad u ždrijebu vide da opet moraju na Hrvatsku, Mađari se hvataju za glavu. Dosad smo se 12 puta susreli na velikim turnirima, pobijedili smo devet puta, a Mađari samo dvaput. Prvi put prije 20 godina, drugi prije 19!

Da stvar bude još gora, dvaput su Mađari bili na korak do olimpijske medalje u rukometu, no oba puta su završili na četvrtome mjestu. Oba puta zbog Hrvatske. U Ateni smo ih izbacili u polufinalu, a u Londonu ih prvo dobili u skupini, a zatim i u utakmici za broncu. Frustracije? Moguće je da već ima i toga...

- Iskustva s Hrvatskom posljednjih godina nisu najbolja, ali to je stvar povijesti. Ovo će biti nova utakmica, a mi smo dovoljno dobri da uzmemo bodove - uvjeren je mađarski izbornik Xavier Sabate, ujedno trener Veszprema.

Iz kluba je sa sobom u Francusku poveo čak šestoricu igrača, uključujući apsolutno najveću zvijezdu Lasla Nagyja, kojem u Veszpremu leđa čuva Marko Kopljar. No njega ovdje nema, kao ni ostatka našeg društva iz prvaka Mađarske - Alilovića, Sulića i Sliškovića.

- Znamo jako dobro koje su prednosti i nedostaci Hrvatske, ali to ću ipak zadržati za sebe - tajnovit je Sabate, koji ima i igrača koji je Hrvatsku srušio u posljednjih 19 godina.

Na EP-u 2012. Mađari su odigrali 24-24 s Hrvatskom u utakmici koja nama nije bila rezultatski važna, a čovjek zvan Gabor Csaszar utrpao nam je čak 14 komada!

Idi na 24sata

Komentari 28

  • krupa 14.01.2017.

    Ova momčad je mlada, ima talenta, daleko najbolju analizu je dao Patrik Ćavar.

  • Timmy2 14.01.2017.

    Naravno da želim pobjedu, ali ono trčanje na sve strane od sinoć ne ulijeva mi nadu u pobjedu. Ajmo dečki.

  • bosanec 14.01.2017.

    Kak nisu, a Sanader?

Komentiraj...
Vidi sve komentare