To je to što me zanima!

Komu ide HNL? Ponudu poslali Slovenci i Talijani, HRT ipak ne

U HNS-u se nadaju kako će novim ugovorom klubovi dobiti znatno veći dio kolača pa prodaju cjelokupna prava za hrvatski nogomet, a na natječaj su se javile tvrtke i iz inozemstva
Vidi originalni članak

Sedam ponuda stiglo je u sjedište HNS-a za otkup televizijskih prava za emitiranje Prve i Druge HNL, Kupa i Superkupa, HNL-a i Kupa za nogometašice, futsala... Za sedmogodišnje razdoblje od 2022. do 2029.

Tko je poslao ponude i koliko one iznose, službeno nije poznato kako ne bi ugrozile pregovore s tri najbolja ponuđača. Kako doznajemo, HNS se nada da bi konačan "deal" mogao iznositi 20 milijuna eura čime bi klubovi na koncu mogli zaraditi između pet i deset puta više nego što imaju sad.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Čije su ponude sletjele u Hilton? Neslužbeno, radi se o dvije domaće tvrtke, VOX-Nogometu, tvrtki Ivana Blažička, koja je prava u aktualnom razdoblju (2019.-2022.) distribuirala dalje do Hrvatskog telekoma, druge tvrtke koja je također zainteresirana za novi paket i utakmice koje bi se emitirale na kanalima Arena Sporta.

Osim njih, ponudu je, neslužbeno, poslala i United Media, tvrtka u čijem su vlasništvu Sport Klub i Nova TV i koja ima prava i na utakmice kvalifikacija za SP 2022., Ligu nacija i prijateljske utakmice reprezentacije. Tu su i tvrtke iz Slovenije, Italije, Švicarske i Švedske.

GDJE ĆEMO GLEDATI LIGU? HNL u lovi: Svaki klub od TV prava dobit će bar 6 mil. kuna!

Među ponuđačima nije i Hrvatska televizija. Daleko od toga da u nacionalnoj dalekovidnici ne bi htjeli vratiti HNL u program nakon 11 godina, ali problem je cjelokupni paket i cifra koju na Prisavlju ne mogu izdvojiti.

No to ne znači da HNL-a neće biti na HTV-u. Moguće je, kao što je bio slučaj i s Eurom, da naknadno otkupe dio utakmica bude li nositelj prava zainteresiran za prodaju.

U međuvremenu, HTV je poslao ponudu Uefi za otkup prava na Ligu prvaka od 2021. do 2024., i to ponovno na prvi odabir srijedom, kao i dosad. Još nije poznato hoće li to tako i ostati. Drugi, veći dio kolača zasad ima A1, odnosno PlanetSport.

Idi na 24sata

Komentari 75

  • uvijekkontra 14.05.2020.

    Za sedam godina 70 mil ???? Za ovu sramotno nisku ponudu netko mora u zatvor. Koliko je igraca otislo iz hnl za velike novce ??? Miskovicu zasluzio si goli oto za ovako sramotnu prodaju.. Halllo 7 godina.

  • Portun 14.05.2020.

    Mamić je dopustio Blažičku da se ponovno kandidira.

  • 14.05.2020.

    Na prisavlju nemaju para? Imamo 4 miljuna stanovnika od tog da ih samo 1,5 miljuna mjesečno plača 80 kuna pristojbe to je godišnje 200 miljona eura godišnje plus zarada od ostalih reklama i i gluposti još barem 100 miljončiča to je 300 miljuna ali Eura i oni nemaju para... Mafija je to treba se napravit pritisak il neka nešto stave na taj jadan tv il neka ukinu pretplatu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare