To je to što me zanima!

Konjuh završila turnir karijere, Vinci prošla u finale za 66 min.

16-godišnja hrvatska tenisačica Ana Konjuh završila je nastup na WTA-turniru u Istanbulu u polufinalu. Talijanka Roberta Vinci ekspresno je dobila meč 6-4, 6-2
Vidi originalni članak

Talijanka Roberta Vinci stala je na kraj sjajnoj seriji Ane Konjuh na WTA-turniru u Istanbulu. Nakon što je dobila tri meča u kvalifikacijama i još tri u glavnom turniru, 16-godišnja Dubrovkinja ispala je u polufinalu nakon samo 66 minuta igre. Bilo je 6-4, 6-2 za puno iskusniju drugu nositeljicu.

Iako je Konjuh dobila Vinci u njihovom jedinom dosadašnjem susretu u Aucklandu početkom godine u tri seta, u Istanbulu joj ni izbliza nije mogla parirati. Otišla je Talijanka na prednost 4-0 s dvostrukim breakom već na startu, Ana je djelovala dekoncentrirano i potrošeno od silnih mečeva proteklih dana te je prvi set otišao u ruke njene protivnice 6-4.

Početkom drugog seta Konjuh se malo pribrala i držala pritisak prva dva servis-gema, no potom je ponovo pala u igri i sa skromnih 43 posto servisa te nekoliko izbačenih lopti s osnovne crte brzo poklonila set Vinci 6-2.

S prvim polufinalom na WTA-touru Konjuh će na novoj ljestvici u ponedjeljak napredovati preko 25 mjesta. Trenutno je 137., a s novih 110 bodova trebala bi napredovati na 111. poziciju. Idući tjedan igrat će na turniru u Bakuu, i to izravno u glavnom ždrijebu.

WTA Istanbul, polufinale

  • Roberta Vinci (Italija, 2) - Ana Konjuh (Hrvatska, kval.) 6-4, 6-2
Idi na 24sata

Komentari 18

  • ecolozzi 20.07.2014.

    Za četiri godine znat će se gdje je kraj ili nema kraja.

  • Lyoto 19.07.2014.

    napisete krivo ime igracice a ova slika od konjuh ce vam vjerovatno stajat i kad bude imala 35 godina

  • Walty 19.07.2014.

    Hahaha,Renata Vinci, to je kao da piše Dražen Čilić ili Miro Karlović,svašta!

Komentiraj...
Vidi sve komentare