To je to što me zanima!

Ivanušec se vraća na teren! Kopić uoči Istre: Onaj remi iz Maksimira nam je opomena...

Dinamu nikad nije lagano u Puli i onaj neriješeni rezultat iz Maksimira je sigurno opomena i nešto o čemu moramo voditi računa u pripremi utakmica, rekao je Kopić uoči utakmice protiv Istre
Vidi originalni članak

Dinamo nastavlja pohod na naslov prvaka te u 31. kolu Prve HNL na Veliki petak dočekuje Istru 1961 na Maksimiru. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Riječani su u 30. kolu šokirali 'plave' ranim golom Čerina koji je nakon svega šest minuta matirao Livakovića, ali Dinamo je u drugom dijelu preokrenuo rezultat u svoju korist i slavio s 2-1. 

- Svaki derbi ima svoje značenje tako da su emocije visoko gore, fizička i emocionalna potrošnja je velika. Imali smo dovoljno vremena da se pripremimo za utakmicu koja nas očekuje.  Dobro smo se regenerirali i sigurno da je lakše kada u gostima uzmeš tri važna boda. To utječe na atmosferu i okruženje - rekao je Željko Kopić. 

Utakmicu protiv Istre igra se između dva derbija što će možda psihološki loše utjecati na igrače, ali Kopić ističe da su njihove misli usmjerene isključivo na idućeg protivnika. 

- Nama je fokus samo na sljedeću utakmicu. O Hajduku ćemo razmišljati tek nakon Istre. Rijeku smo izanalizirali i arhivirali - kazao je Kopić. 

Želja Dinama je nametnuti se, a kako navesti igrače da od starta budu u punom zanosu?

- Protiv West Hama smo zabili rani gol,  nakon toga smo protiv Belupa zabili tri gola. Velik broj utakmica smo riješili u prvom poluvremenu, ali utakmica ima svoje zakonitosti i pita se nešto i protivnika. U konačnici se igra se 90 minuta i bitan je rezultat na kraju utakmice. Svi mi želimo od početka biti kvalitetni, zadnje dvije utakmice prvo poluvrijeme nismo bili na razini koju smo htjeli. U Rijeci čak ne bih rekao kompletno prvo poluvrijeme nego samo 15 minuta. Kako je susret odmicao dizali smo se u kvaliteti igre. Bitno nam je uhvatiti kroz cijeli susret velik broj kvalitetnih akcija i da budemo opasni prema naprijed što će nam donijeti dobre rezultate - smatra Kopić.

U zadnjih pet utakmica Istra ima tek jedan poraz i to protiv Rijeke, a na jesen su uzeli i bod na Maksimiru. 

- Dinamu nikad nije lagano u Puli i onaj neriješeni rezultat iz Maksimira je sigurno opomena i nešto o čemu moramo voditi računa u pripremi utakmica - kazao je Kopić.  

Zbog žutih kartona neće igrati Komnen Andrić, a u redovima protiv Istre nedostajat će i Štefulj, Perić, Menala, Bulata, ali dobra vijest je što se u kadar vraća Luka Ivanušec. 

- Početni sastav ćemo odrediti na dan utakmice - zaključio je. 

'Plavi' su trenutačno vodeći na ljestvici s osvojenih 63 boda, a iza njih slijedi Osijek sa samo dva boda manje. Hajduk je na trećem mjestu s 56 bodova dok iza njih slijedi Rijeka s bodom manje. 

Idi na 24sata

Komentari 190

  • kvarner👍 14.04.2022.

    Istra nema razloga da pusti Dinamu nakon Rijeke.

  • Nap* 14.04.2022.

    sretno istri nek im dignu bar 2 boda ne kao rijeka koja je pustila dinamu

  • mandalorian67 14.04.2022.

    Biti ce tesko sigurno. Situacija je takva da bi potpisao minimalnu pobjedu, pa da se mirno ide na otkazani susret u ST.Ako uspiju prodat Petka, past ce taj teret, malo momčad rotirat i za kvalifikacijske europske vjerujem da bude dobro

Komentiraj...
Vidi sve komentare