To je to što me zanima!

"Kopira" Wengera: Löw protiv Francuza - francuskim stilom...

Čim je postao izbornik, Joachim Löw je na pripreme Arsenala poslao suradnike da snimaju treninge. Tada je u Arsenalu bio Eduardo. Löw je htio igrati kao Arsenal...
Vidi originalni članak

Mjesto radnje, Bad Waltersdorf, srpanj 2007. godine. Prvi dani Eduarda da Silve u velikom Arsenalu. Austrijsko mjestašce tih su dana posjetili mnogi poznati gosti.

Već smo na prvom treningu primijetili kamere. Arsenalovce su snimali navijači iz Norveške i Austrije, a pokraj terena je stajalo Hrvatima jako poznato lice - legendarni njemački golman Andreas Köpke. 

Do njega je bio pomoćnik Joachima Löwa Hans-Dieter Flick i njih su dvojica snimali trening “topnika”. Imali smo sreću da budemo u istom hotelu s prvim pomoćnicima njemačkog izbornika.

Znatiželja nije dala mira, pa smo Flicka i velikoga Köpkea upitali zbog čega snimaju treninge Arsenala.

- Joachimu se jako sviđaju Wengerove metode. Baš smo zbog toga došli u Austriju, da malo pogledamo i snimimo njegove treninge - odgovorio je Hans-Dieter Flick.

Sedam godina poslije Löw u četvrtfinalu SP-a igra protiv Francuske, koju će pokušati dobiti Wengerovim receptima. Nijemcu je uzor Francuz, odnosno njegov stil igre. Valjda i Deschamps zna da je Löw zanat učio od sunarodnjaka.

SP Brazil, četvrtfinale:

  • Njemačka - Francuska (Rio de Janeiro, 18 sati)
Idi na 24sata

Komentari 21

  • jožek2 05.07.2014.

    Joachim Lew, je na udaru Njemačke sportske javnosti po njima ne baš dobre igre elfa i krivo mjesto F. Lama , ali Njemci melju sve redom , a naš izbornik isto krivo postavio momčad i gubio sve redom a stižu mu pohvale i djele se velike premije, neki čudni kriteriji,,,,,,,,,,,,

  • cobervu 04.07.2014.

    ovo rukovanje je neko masonsko foliranje

  • chupacabra 04.07.2014.

    fantastičan članak, odlično argumentirano

Komentiraj...
Vidi sve komentare