To je to što me zanima!

Još bliže čudesnom naslovu: Leicesterov poker Swanseaju

Leicester City ubilježio je najuvjerljiviju pobjedu sezone protiv Swanseaja na King Poweru - i to bez prvog strijelca Jamieja Vardyja. Bilo je 4-0. "Lisice" su vrlo blizu senzacionalnom naslovu
Vidi originalni članak

Niti izostanak Jamieja Vardyja, najboljeg strijelca Leicester Cityja i trećeg strijelca Premiershipa s 22 gola, nije se pokazao hendikepom za "lisice". Momčad Claudija Ranierija svladala je Swansea City 4-0 na svom stadionu, što joj je najuvjerljivija pobjeda sezone, i došla još jedan korak bliže senzacionalnom prvom naslovu engleskog prvaka.

Leicester sada, tri kola prije kraja, ima osam bodova više od drugoplasiranog Tottenhama koji u ponedjeljak od 21 sat dočekuje West Bromwich Albion. Osigurale su tako "lisice" i minimalno drugo mjesto jer trećeplasirani Manchester City i Arsenal zaostaju nedostižnih 12 bodova.

Velšani nisu izdržali na King Poweru ni punih deset minuta. Riyad Mahrez presjekao je jedno dodavanje u zadnjoj liniji i lijepo pogodio donji lijevi kut gola s ruba šesnaesterca. Alžirskom napadaču to je 17. premijerligaški gol ove sezone

Na isteku pola sata igre već je bilo 2-0 nakon što je José Leonardo Ulloa zabio na asistenciju Drinkwatera, a treći gol u još jednoj "okrugloj", 60. minuti postavio je Ulloa drugim golom na utakmici, ovaj put nakon dodavanja Schluppa. Pobjedu Leicestera zapečatio je Marc Albrighton u 85. minuti, samo tri minute nakon što je ušao u igru.

Arsenal se matematički oprostio od borbe za naslov prvaka blijedim izdanjem kod Sunderlanda i remijem bez golova. Imali su "topnici" 20 udaraca, ali nisu uspjeli zabiti gol, no dobili su rekordera po broju stvorenih prilika svih vremena u jednoj sezoni Premiershipa. Mesut Özil došao je na brojku od 137, a još ima tri utakmice do kraja sezone da digne letvicu još više. Evo koga je ostavio iza sebe.

Nogometnim vijestima iz Engleske treba dodati i rezultat druge polufinalne utakmice FA kupa na Wembleyju u kojoj je Crystal Palace svladao Watford 2-1 (Bolasie 6', Wickham 61'; Deeney 55') i tako izborio sudar s Manchester Unitedom, koji je u subotu izbacio Everton istim rezultatom. Finale je na rasporedu 21. svibnja.

Premiership, 35. kolo:

  • Sunderland - Arsenal 0-0
  • Leicester City - Swansea City 4-0

FA kup, polufinale:

  • Crystal Palace - Watford 2-1
  • Everton - Manchester United 1-2 (odigrano u subotu)

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Idi na 24sata

Komentari 45

  • Xyster 24.04.2016.

    Sezona za zaborav kao i prošla. Nadam se da će mo sljedeće sezone gledat atomski nogomet u engleskoj ligi jer je ovo sprdnja. Ali ajde ovi su danas napokon nešto i odigrali, pogotovo drugo poluvrijeme kada su posjetili na izdanja iz prviha par utakmice. Iako je pitanje bili tako igrali da nisu zabili prva dva gola iz dva šuta.(kako čudno). Sezonu će osvojit, sada preživit ono sladunjave priče o pobijedi nogometa nad novcem te slične gluposti, te progutat proslavu naslove te tada zakoračit u prijelazni rok. Što se tiče Arsenala, tu je vidljivo da je to gotova momčad kojoj na ljeto treba preostroj iako bi najbolji preustroj bio na klupi. Ali ne bi bilo dobro da im za LP odlučuje pretposljednja utakmica protiv Citya. Ali teško će United sve do kraja dobiti, tako da su još u dobroj situaciji.

  • Lojqa 24.04.2016.

    Bas bih volio da Leicester izdrzi do kraja. Pola svijeta je uz njih :D I de, sprema nam se jos jedno iznenadjenje u sedmoj ligi svijeta, Rusiji. Mozda i to popratit jednim clankom, ne bi bilo zgoreg.

  • Žara 24.04.2016.

    biti će zanimljivo vidjet šta će napravit u LP dogodine

Komentiraj...
Vidi sve komentare