To je to što me zanima!

Korona se probila i u Formulu 1: Perez je otpao uoči Silverstonea

Teško je bilo očekivati da će korona virus zaobići najpopularnije vozače današnjice u Formuli 1. Uoči četvrte utrke sezone u Silverstoneu tako je stigao pozitivan nalaz Meksikanca iz Racing Pointa
Vidi originalni članak

Više od 4000 ljudi uključeno u oktanski cirkus konstantno se testiralo na korona virus, a nakon kratke stanke i planiranih treninga na Silverstoneu za Veliku nagradu Velike Britanije stigao je prvi pozitivan nalaz vozača.

Meksikanac Sergio Checo Pérez (30) iz britanskog Racing Pointa u četvrtak je saznao da je pozitivan na COVID-19 iz ponovljenog testranja, nakon što je prvo dalo nezaključive nalaze.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako vježba najbolji vozač svijeta

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pérez će definitivno propustiti sve aktivnosti planirane za ovaj vikend u Silverstoneu, a njegova momčad planira se natjecati s drugim vozačem, uz Kanađanina Lancea Strolla (21). Tko će to biti, objavit će naknadno.

Pérez je na prve dvije utrke skraćene sezone u Austriji bio šesti, a u Mađarskoj sedmi. Iz Racing Pointa kažu kako nakon Checo nakon Hungaroringa nije putovao u Meksiko.

Svi njegovi bliski kontakti stavljeni su u samoizolaciju, kao i sam Pérez i njegov pozitivan nalaz ne bi trebao bitnije utjecati na članove njegove momčadi i druge vozače zbog strogih pravila FIA-e i Formule 1. Nitko od vozača, naime, neće smjeti ni na jednu stazu dok prethodno ne bude negativan na testu za korona virus.

Pérez se dobro osjeća, a hoće li moći nastupiti na novoj utrci planiranoj već za 9. kolovoza na istom mjestu, vjerojatno će odlučiti njegovi nalazi i fizičko stanje idućih dana.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 31.07.2020.

    Kažu da se sa hamiltonom rukovao😁

  • mukaaaa8393 30.07.2020.

    jos jedan koji je zarazen,a da to nrzna.. I to iz drugog puta

Komentiraj...
Vidi sve komentare