Sergio Perez pozitivan na koronavirus | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 2

Korona se probila i u Formulu 1: Perez je otpao uoči Silverstonea

Korona se probila i u Formulu 1: Perez je otpao uoči Silverstonea

Teško je bilo očekivati da će korona virus zaobići najpopularnije vozače današnjice u Formuli 1. Uoči četvrte utrke sezone u Silverstoneu tako je stigao pozitivan nalaz Meksikanca iz Racing Pointa

VIDEO

Više od 4000 ljudi uključeno u oktanski cirkus konstantno se testiralo na korona virus, a nakon kratke stanke i planiranih treninga na Silverstoneu za Veliku nagradu Velike Britanije stigao je prvi pozitivan nalaz vozača.

Meksikanac Sergio Checo Pérez (30) iz britanskog Racing Pointa u četvrtak je saznao da je pozitivan na COVID-19 iz ponovljenog testranja, nakon što je prvo dalo nezaključive nalaze.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako vježba najbolji vozač svijeta

Pokretanje videa...

Lewis Hamilton vježba 00:41

Pérez će definitivno propustiti sve aktivnosti planirane za ovaj vikend u Silverstoneu, a njegova momčad planira se natjecati s drugim vozačem, uz Kanađanina Lancea Strolla (21). Tko će to biti, objavit će naknadno.

Pérez je na prve dvije utrke skraćene sezone u Austriji bio šesti, a u Mađarskoj sedmi. Iz Racing Pointa kažu kako nakon Checo nakon Hungaroringa nije putovao u Meksiko.

Svi njegovi bliski kontakti stavljeni su u samoizolaciju, kao i sam Pérez i njegov pozitivan nalaz ne bi trebao bitnije utjecati na članove njegove momčadi i druge vozače zbog strogih pravila FIA-e i Formule 1. Nitko od vozača, naime, neće smjeti ni na jednu stazu dok prethodno ne bude negativan na testu za korona virus.

Pérez se dobro osjeća, a hoće li moći nastupiti na novoj utrci planiranoj već za 9. kolovoza na istom mjestu, vjerojatno će odlučiti njegovi nalazi i fizičko stanje idućih dana.

Austrian Grand Prix
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner