To je to što me zanima!

Korona virus odgađa sportske događaje: Nema Indian Wellsa!

Nakon što je FIA odgodila utrku u Japanu, Serie A se što odgodila, što igrala pred praznim tribinama, sad je odgođen i jedan od najprestižnijih teniskih turnira jer je korona virus stigao u Kaliforniju
Vidi originalni članak

Trenutno postoji preveliki rizik za opće zdravlje u području okruga Riverside da bi se održalo veliko okupljanje poput ovog, riječi su dr. Davida Agusa, profesora Biomedicinskog inženjeringa i medicine na Sveučilištu Južna Kalifornija kojima se potvrdilo kako se, bar trenutno, ove godine neće održati jedan od najprestižnijih teniskih turnira izvan Grand Slam okvira, američki Indian Wells!

Prvi turnir iz serije Masters 1000 u sezoni trebao je početi danas, no suspendiran je nakon što je u blizini potvrđen slučaj korona virusa. Opasnost za javno zdravlje prevelika je te je struka odlučila kako je u interesu fanova, tenisača i susjednih područja da se turnir ne održi. 

Više od pola milijuna ljudi trebalo je proći tribinama u Kaliforniji, ali direktor turnira Tommy Haas rekao je kako će pokušati premjestiti turnir na neki drugi datum kad će opasnost biti manja ili je neće biti. Ove godine organizacija je napravila sve kako bi se turnir mogao održati, napisane su i predstavljene posebne mjere, ali one sad neće biti potrebne.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Primjerice, izbjegavalo bi se rukovanje kao i u mnogim sportskim događanjima dosad, a igrači bi sami nosili svoje stolice te ručnike, dok bi djeca koja pomažu tenisačima nosila rukavice i ne bi dodirivala njihove ručnike te im dodavala pića. Također, ne bi bilo potpisivanja autograma, a bilo je i preporučeno da tenisači ne oblače stvari koje su već nosili na treningu.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • samsung77 09.03.2020.

    Koja glupost,drugi termin se nece tek tako lako naci..sad npr.Thiem ni kriv ni duzan izgubi bodove,koje nije imao sanse ni braniti..bezveze

  • ursus335 09.03.2020.

    Koliko drame zbog virusa čija je smrtnost u manjem postotku nego smrtnost od gripe

  • Greatest-Of-All-Time 09.03.2020.

    Histerija oko korone sve vise uzima danak.Mogao bi ovo biti debakl teniske,a i sportske godine.Moram priznati da nisam ocekivao odgadjanje posebno ako se uzme u obzir da se prosli tjedan tu igrao nek manji turnir.Trebalo se igrati makar pred praznim tribinama.Ovako ce tenisaci najvise izgubit.Sta iduce? Ako je otkazan IW gotovo pa sigurno ce ga Miami da slijedi,a turneju u Europi necu ni da spominjem.Samim time ide gubitak bodova gdje tenisaci ne svojom krivnjom gube bodove na svim tim turnirima i gubi se regularnost cijele sezone vec na pocetku.Nazalost tenis nije kao nogomet,kosarka itd...pa da su moguce ikakve nadoknade.Vec sad je veliki udarac bacen na tenisku godinu i ako se ovo nastavi jos na kojem iducem turniru prosto mogu da ugase cijelu sezonu 2020.

Komentiraj...
Vidi sve komentare