To je to što me zanima!

Košarkaši Zadra štrajkaju opet zbog kašnjenja plaća

Pobjedu nad Maroussijem na otvaranju Eurokupa zasjenio je najavljeni štrajk igrača jer im klub nije isplatio ugovorne rate, što je potvrdio i Aco
Vidi originalni članak

Igrači nisu plaćeni i u srijedu najvjerojatnije počinjemo štrajk. Oni unatoč svemu tome pokušavaju korektno i pošteno odraditi svoj posao i ja im na tome zaista čestitam, rekao je Aco Petrović nakon što su košarkaši Zadra u 1. kolu Eurokupa pobijedili grčki Maroussi Costa Coffee 87-79.
Tako je opet sama košarka pala u drugi plan, iako su Zadrani uspješno krenuli u ovosezonsku europsku avanturu. Doduše, Zadar je pokazao nekoliko lica. Igra je varirala od serije trica do neobjašnjivih promašaja, a pojedini igrači u svakoj su četvrtini bili u “novom izdanju”. Opet je presudna bila treća četvrtina. Do tada nevidljivi Ivanov tricom je otvorio drugo poluvrijeme i najavio odličnu igru Zadra u napadu. Nakon što su se Grci odvojili na plus pet, Zadrani sredinom četvrtine rade seriju od 10-0. Spojili su sjajnu obranu i nemilosrdni napad te se činilo da su pronašli formulu za pobjedu.
Umjesto ozlijeđenog Dixona, sa Stipčevićem se na mjestu playmakera izmjenjivao Prostran. Igru Zadra nosili su Perić i Gečevski, a Garnett je “vukao” na početku i na kraju te s 23 koša bio najbolji strijelac.

KREŠO ĆOSIĆ IGRAO KOŠARKU S BOGOM
Ako se uopće neka utakmica može “obilježiti” više nego obično raspoloženim Tornadom, onda je to bila ova protiv Maroussija. Pjesmom su cijelu dvoranu digli na noge, a kad je igra Zadra padala (što je bilo prilično često), bili su najglasniji. Razvili su veliki transparent “Bog je stvoria čovika, a Zadar košarku”. Na njemu je prikazan Krešimir Ćosić kako prima loptu od Boga, a oslikan je prema uzoru na “Stvaranje Adama” iz Sikstinske kapele.
Ovim je obilježen Krešin 60. rođendan, koji je bio u srijedu, a “proslavila” ga je i Cibona, koja je Ćosiću posvetila utakmicu protiv Air Avellina.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare