To je to što me zanima!

Kostelić se prisjetio trijumfalnih dana sa Zimskih igara: Jednom davno tri puta na Valentinovo

Ivica i Janica Kostelić ukupno imaju deset olimpijskih medalja, od kojih su tri osvojene na Valentinovo. Prvo je uzela Janica 2002. u Salt Lake Cityju, a Ivica u Torinu i Sočiju
Vidi originalni članak

Najtrofejniji hrvatski skijaš Ivica Kostelić, uz naravno svoju sestru Janicu, na društvenim je mrežama objavio fotografije sa Olimpijskih igara na kojima su osvojili tri medalje i to upravo na današnji dan - Valentinovo. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Janica je osvojila ukupno šest olimpijskih medalja od kojih su četiri zlatne i dvije srebrne iz Torina i Salt Lake Cityja, a Ivica je četiri puta uzeo srebrno odličje i to na Igrama u Torinu, Vancouveru i Sočiju.

"Jednom davno tri puta na Valentinovo", napisao je Ivica. 

Od ukupno deset osvojenih medalja, tri su bile na Valentinovo, a prvu je uzela Janica u kombinaciji 2002. godine u Salt Lake Cityju.

Četiri godine kasnije Ivica je uzeo srebro isto u kombinaciji, a 2014. ponovo je završio drugi, ali u superkombinaciji. 

Janica je prve skijaške korake napravila s tri godine, sa 16 godina bila je najmlađa alpska skijašica, a najbolji rezultat bio joj je 8. mjesto u kombinaciji. To je do tada bilo najveće postignuće hrvatskog skijanja na olimpijskim igrama. Tijekom bogate karijere tri puta je osvojila

Svjetski kup (2001., 2003. i 2006. godine), a 15. siječnja 2006. godine postala je tek treća skijašica u povijesti Svjetskog skijaškog kup koja je pobjeđivala u utrkama u Svjetskom kupu u svih pet skijaških disciplina.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ujo5 14.02.2022.

    To su bili dani hvala vam na svemu cjeloj obitelji Kostelić

Komentiraj...
Vidi sve komentare