To je to što me zanima!

Kovač ga je vodio na Mundijal, a sad bi ga doveo u Bundesligu? Evo što kaže golman Varaždina

Proteklih dana pojavila se informacija da je za jedinicu varaždinskog prvoligaša zainteresiran Wolfsburg. On o tome nema komentara. Zelenika je briljirao u remiju s Lokomotivom s čak 10 obrana
Vidi originalni članak

Oliver Zelenika (29) bio je jedan od najboljih pojedinaca utakmice Lokomotive i Varaždina (1-1) u nedjelju na stadionu u Kranjčevićevoj. I rukometnom golmanu deset bi obrana značilo solidan učinak, a kako ne bi nogometnom. Od tih deset Oliver je četiri imao nakon udaraca unutar šesnaesterca.

- Lokomotiva je demolirala Hajduk na Poljudu, a i nas je stvarno sprešala u prvom poluvremenu. Srećom, imali smo samo gol zaostatka i u drugom dijelu sabrali smo se. To je urodilo plodom, a nakon izjednačenja sve je prštalo od nogometa. Mogli smo i mi do pobjede, ali možemo biti zadovoljni - objasnio je Oliver.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zagrepčanin je prošli tjedan bio u fokusu i zbog informacije da je službenu ponudu za njega poslao bundesligaš Wolfsburg. Na stolu je navodno opcija da postane pričuva Belgijcu Koenu Casteelsu.

- Nemam komentara i neću se uopće na to obazirati. Varaždin je moj klub i fokusiran sam isključivo na njega. Imam ugovor još dvije godine - rekao je Zelenika.

Kad se zna da je trener Wolfsburga bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, koji je baš Zeleniku vodio na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. kao trećeg golmana uz Stipu Pletikosu i Danijela Subašića, ne čude kombinacije za odlazak u Njemačku. O tome, međutim, barem zasad on ne razmišlja.

'Europa? Bit će papreno, idemo se potući sa svima'

Varaždinci su nakon tri poraza zaredom u veljači uhvatili ritam i pobijedili Osijek, Šibenik i Goricu. Trenutačno su četvrti, što bi im jamčilo prvi izlazak u Europu od osnutka kluba 2012.

- Bit će papreno u zadnjih devet kola, ali idemo se potući sa svima. Rijeka i Lokomotiva su u naletu, lokosi čak i u najboljoj formi u ligi. Slaven je bio u padu, ali se diže. Istra je u blagom padu od Ercegove suspenzije, a Osijek se konsolidirao nakon promjene trenera i pokazao zube. Imamo snage za zadnji dio prvenstva, zašto propustiti priliku? Idemo skupljati bodove pa ćemo vidjeti kamo će nas to dovesti - zaključio je Zelenika.

Ponikao je u Dinamu, branio i Europsku ligu, bio na posudbama u Rudešu i Lokomotivi, no istekom ugovora 2016. uzeo je pauzu od nogometa i u ožujku 2017. karijeru pokušao oživjeti u poljskoj Lechiji iz Gdanjska. Branio je i za nizozemski NEC Nijmegen prije nego što je u ožujku 2020. stigao u barokni grad. U 48 utakmica u Varaždinu primio je 77 golova, osam puta sačuvao je praznu mrežu.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • petarpan242 03.04.2023.

    zelenika je iz zagreba isto kao i kovač.

  • blacknight 03.04.2023.

    koji su ovo igraci iz prvog reda(2,5,6)? prepoznao sam sve osim njih. ovo je jako stara slika

Komentiraj...
Vidi sve komentare