To je to što me zanima!

Kovač: Ne sviđaju mi se duge lopte, to nije bilo dogovoreno

Ulog je velik, svatko zna da je ovo utakmica za Brazil. Grč kod igrača je normalan. Trebali smo puno više igrati po travi pa tražiti višak igrača na taj način, kaže Niko
Vidi originalni članak

Nisam zadovoljan jer nismo zabili. Island je pokazao da ima pravi "fajterski" karakter. Izdržali su naše napade. Šteta, imali smo dvije, tri odlične šanse. Nema veze, idemo dalje. Igramo pred svojim navijačima, optimistični smo, rekao je hrvatski izbornik, Niko Kovač, za kamere HTV-a nakon utakmice protiv Islanda (0-0).

- Ulog je velik, svatko zna da je ovo utakmica za Brazil. Grč kod igrača je normalan. Nije mi se svidjelo što smo forsirali duge lopte. Trebali smo puno više igrati po travi pa tražiti višak igrača na taj način - rekao je Niko koji je od prve minute dao šansu Iličeviću.

- Iličević nije ušao u utakmicu kao što smo očekivali. Da mi je Olić rekao da je sto posto zdrav, on bi igrao od prve minute. Bit će i boljih utakmica Ive Iličevića - kazao je izbornik.

Niku Kovača zasmetalo je što nismo više pokušavali povratne lopte.

- Previše smo se oslanjali na ubačaje s boka. Morali smo igrati više na povratne lopte na 16 metara. Tu smo imali jednu šansu kad je Mandžo odigrao povratnu loptu. Morali smo to više pokušavati - rekao je Niko koji je pred kraj utakmice izvadio Marija Mandžukića.

- Razmišljao sam zaigrati i s dva napadača. Mandžu sam izvadio jer je Benko zaslužio svoju priliku - rekao je Niko i dodao:

- Nije se lako braniti ovako 40 minuta. Nadam se da su se Islanđani potrošili. Uz našu publiku siguran sam da ćemo se plasirati na SP. Dečki koji nisu odradili utakmicu sad imaju trening, to je tek toliko da se malo gibaju. 

Idi na 24sata

Komentari 171

  • KlaraSander 17.11.2013.

    Niko Kovac nije sjedio na klupi 90 minuta i cuvao sebe i disajnerski kaput, nego je bio uz igrace!!! Postepeno ce on dovesti uspijesnu momcad nasad u top 10! Ovaj 0:0 je prvi step, sta bi vi htjeli, da od 3 poraza momcad postigne 5 :0????? Stimac je bio neprijatelj mnogim igracima i upropastio sve sto je mogao, a Niko Kovac sada kriv???? Svi vi koji samo trazite najbolje i kritisirate novog mladog izbornika, idite bodrite onda za Bosnu!!:-))

  • Rukfas_1 16.11.2013.

    Sve je ovo cista nula!!

  • tkalc 16.11.2013.

    bolje je bolje imam povjerenja u niku bit će sve bolje

Komentiraj...
Vidi sve komentare