To je to što me zanima!

Kovač: Nemamo imperativ tri boda. Otkaz? Prvi put čujem...

Bio sam ja igrač i dobro znam kako je kod nas, sve je potpuno crno ili bijelo. Naš cilj prije kvalifikacija bio je u deset utakmica ostvariti plasman na Euro, kaže Niko
Vidi originalni članak

Još smo u prednosti pred Norveškom. Oni imaju imperativ pobjede, mi ga nemamo. Ulog je velik, ali sve je u našim rukama, ponovio je hrvatski izbornik Niko Kovač na konferenciji za novinare u Oslu dan uoči utakmice osmog kola kvalifikacija za Euro u Francuskoj.

Nije mu jasno zašto se toliko kritizira "kockaste" nakon 0-0 kod Azerbajdžana.

- Bio sam i ja igrač i dobro znam kako je kod nas, sve je potpuno crno ili bijelo. Naš cilj prije kvalifikacija bio je u deset utakmica ostvariti plasman na Euro. Ostale su još tri. Stvara se nepotrebna atmosfera.

- Nakon remija u Italiji svi su već rekli kako smo u Francuskoj, a ja sam govorio da smo daleko. I poslije 5-1 protiv Norveške govorio sam da ništa nije riješeno. Možda to netko drugačije vidi ili želi vidjeti.

U slučaju pobjede Norvežana, Hrvatska bi pala na treće mjesto skupine s dva boda zaostatka za Skandinavcima. Takav rasplet uoči rujanskih utakmica sigurno nitko nije očekivao. A Niko ne misli ni da bi ga to moglo stajati izborničke pozicije.

- Otkaz? Prva priča koju čujem. Nisam ovih dana otvorio nijednu našu stranicu. Ne možemo utjecati na ono što se piše i govori, samo na ono što je na terenu. Ja dajem sve svoje u Božje ruke. Što god dragi Bog odluči, tako će i biti - rekao je Kovač.

Nakon odrađene utakmice suspenzije, u sastav se vraća kapetan Darijo Srna, dok zbog istog razloga neće biti Matea Kovačića. "Neće biti velikih promjena", rekao je Niko odgovarajući na pitanja o početnih 11.

- Mi želimo pobjedu, ali nećemo srljati niti ići glavom kroza zid. Bit ćemo pametni. Pobjedom možemo riješiti kvalifikacijski ciklus, ali važno je uzeti i bod. Uvjeren sam da će momci pokazati inat da izađemo kao pobjednici. Junak nije onaj koji udara, nego onaj koji izdrži. Naši momci su junaci i to ćemo pokazati na utakmici - zaključio je hrvatski izbornik.

Srna: Sve ovisi o nama

- Norveška je neugodna momčad, zasluženo je pobijedila Bugarsku. Najopasnija je momčad skupine u prekidima, moramo na to paziti - rekao je kapetan Srna pa dodao:

- Volio bih da Norvežani traže igru, ali nisam baš siguran u to. Znaju oni dobro našu pojedinačnu kvalitetu. Bit će malo prostora za dodavanja, ali treba izvući pozitivan rezultat.

- Uvijek postoji pritisak na nas. I da je ovo prijateljska utakmica bio bi na nama pritisak. Nismo u dobroj situaciji, ali idemo sutra napraviti prvi korak prema Euru - poručio je Srna pa zaključio kako ovo nije zadnja utakmica jer nakon nje imamo još dvije.

Idi na 24sata

Komentari 240

  • toreador 06.09.2015.

    Protiv azera kao usrani sada gledam protiv norvežana isti k...Niko jednostavno nisi za za ovaj posao.Lijepo primi pod ruku Davora i odite raditi nešto što znate.Ako neznaš sa ovim dečkim koje imaš stvoriti pobjednički tim,motivirati ih da daju sve na terenu niti Bog ti neće pomoći.

  • mazaluna 06.09.2015.

    otkaz nego kaj???Trebalo je to davno učiniti ,trener koji obožava svoju Njemačku ovdje samo pobire gadnu lovu koju mu budale daju ne živi ovdje dolazi pred natjecanja ko neki MESIJA a nema pojma,dajte domaćeg majstora kao što je Cico Kranjačar i slični.

  • dobro jutro 06.09.2015.

    Idi Niko molim te ,pa svi koji nesto znaju o nasoj repki,bili Hrvati ili neki drugi strucnjaci iz ninozemstva kad vide koliko slepas neke igrace smiju se,neka netko kaze da Pranjic treba biti uopce medju kandidatima za repku,znaci svaku utakmicu igrac manje ,dodaj tu nekog Mamicevog pulena koga moras gurati to su dva igraca manje svaku utakmicu

Komentiraj...
Vidi sve komentare