To je to što me zanima!

Kovač: Zasluženo smo ispali, 'redsi' su pokazali naše limite

Liverpool je na Allianz Areni pobijedio 3-1 i izbacio Bayern iz Lige prvaka. Niko Kovač nakon poraza nije pokušavao pronaći opravdanja za kiks, priznao je da je protivnik bio bolji...
Vidi originalni članak

Čestitam Kloppu i Liverpoolu na pobjedi, bili su bolji u dvije utakmice. Liverpool je vrhunska momčad i pokazali su nam naše limite, rekao je Niko Kovač nakon razočaravajućeg poraza Bayerna od Liverpoola.

Redsi su im na Allianz Areni zabili tri gola i rezervirali si mjesto u četvrtfinalu Lige prvaka.

- Pokušali smo visoko pozicionirati bekove i preko njih donositi loptu do Lewandowskog, ali Liverpool je bio bio organiziran, kompaktan i pravio nam je probleme - nastavio je govoriti Kovač nakon ispadanja, izbjegavajući isprike kojima bi se opravdao.

ŠTO S KOVAČEM? Beckenbauer iznenadio: Klopp u Bayernu, to bi bilo vrhunski!

BAYERN - LIVERPOOL 1-3 Laku noć, Bavarci: Nestvarni Mane s dva gola srušio Bayern

- Izostanak Kimmicha nije izlika, volio bih više pričati o igračima koji su večeras igrali. Dali su sve od sebe, ali nije bilo dovoljno.

Dva je gola za Liverpool postigao Sadio Mane, a jedan je dao Virgil van Dijk (69.). Kovačevoj momčadi nakratko je nadu u prolazak bio vratio autogol Joela Matipa u prvom poluvremenu.

- Želio sam stati ispred Manea, ali je njegov prvi dodir s loptom bio fantastičan. Da nije imao savršenu kontrolu, uhvatio bih loptu. Da sam ostao na golu, krenuo bi na mene sam. Ljudi misle da nisam dobro procijenio situaciju, ali Mane je napravio stvarno dobar posao - rekao je Manuel Neuer o svojoj reakciji kod prvog primljenog gola.

Mats Hummels je zasluge za prolaz Liverpoola pripisao Jürgenu Kloppu.

- Poznajem ga, odličan je u eliminiranju protivnikovih prednosti. Nakon drugog gola Liverpool je bio bolji, ali ni je ovo bila baš dobra utakmica - rekao je kratko Hummels s kojim se slažu očigledno i navijači Bayerna jer je polovica sa stadiona otišla u 85. minuti.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • svi-smo-isti 14.03.2019.

    Sa ovom ekipom Bayerna da budu prvaci Njemacke i to je veliki uspjeh. Neuer nije ni sjena onog Neuera od prije 3-4 godine, James nikad nije ni bio igrac za velike domete, Ribery i Robben su dali puno i treba im se zahvalit, nisu vise na nivou polufinala Lige prvaka, Humels i Rafina osobito Rafina daleko od najboljih dana, Alaba je prosjek, Boateng nikad i nije bio igrac bez kojeg se nemoze, tako da je Bayern prespavo smjenu generacije. Treba daleko ruku zavuc u dzep da bude na nivou prije 3-5 godina.

  • bradonja5 14.03.2019.

    Potpuno zaslužen prolaz liverpoola više su pokazali i prvu i drugu utakmicu... Sad mi je potpuno jasno zašto Zidane ne voli Jamesa pa taj meni nebi ni 2.hnl igrao. Bayern pod hitno pokupovat neke igrače sad na ljetnom prijelaznom roku, a ove placipicke prodat dok se za njih jos može nešto dobit...

  • MarioRonjak 14.03.2019.

    Kovač je trener za momćadi koje se bore za opstanak...nikako za bayern

Komentiraj...
Vidi sve komentare