To je to što me zanima!

Krama: Gol je za oca i Vukovar! Sebičnost? Nekad me 'povuče'

ANDREJ KRAMARIĆ Mandžukić i ja posve smo različiti, ne želim ga loviti, samo igrati i zabijati... Perišić se ne ljuti na mene. Nekad vas povuče lopta pa i ne vidite suigrača, događa se
Vidi originalni članak

- Ova je godina bila vrlo pozitivna, ostvarili smo nevjerojatne rezultate, moramo biti sretni i ponosni na dane koji su iza nas. Sad ćemo uživati do kraja godine, a onda u nove pobjede i kvalifikacije za Euro. 

Andrej Kramarić sumirao je tako nezaboravnu 2018. godinu.

- Utakmice sa Španjolskom i Engleskom nisu bile loše, no imali smo veliku šansu tu priču učiniti još ljepšom, samo da smo izdržali tih 15-ak minuta na Wembleyu - javio se za 24sata Kramarić pa nastavio:

- Liga nacija me se baš dojmila. Možda nismo na početku bili svjesni svega, ali tu smo odigrali četiri utakmice s vrhunskim suparnicima, na čudesnim stadionima i sjajnim terenima. Sigurno mi je to zanimljivije od običnih prijateljskih utakmica, a vjerujem kako i navijači razmišljaju na taj način.

Hrvatska u svakom sportu ima snažan i kvalitetan kolektiv

Vi ste u zadnje dvije utakmice Lige nacija zabili dva gola.

- Zadržao sam kontinuitet pogodaka, to mi je najvažnije. Ne mogu biti sretniji kad zabijam takvim suparnicima kao što su Španjolska i Engleska, a sad moram nastaviti tako u klubu. Gol protiv Engleske posvećujem svom ocu, zabio sam ga baš na njegov rođendan i dan pada Vukovara, pa mi taj gol puno znači. A i nisam se u karijeri previše nadavao golova na tatin rođendan...

Hrvatska je u posljednje tri utakmice Lige nacija pokazala pravo lice, pokazala da može bez Subašića, Ćorluke, Mandžukića...

- Tako izgleda, za sada je sve lijepo i bajno. Kažem, Hrvatska je prepuna talenata, ne samo u nogometu već i u drugim sportovima, pa će naši kolektivi uvijek djelovati snažno i kvalitetno. Ti su dečki zadužili hrvatski nogomet, svaka im čast, a ja vjerujem da ćemo nastaviti njihovim putem.

Početak Lige nacija donio je težak poraz u Španjolskoj, koliko vam je poslije Svjetskog prvenstva bilo teško u tako kratkom periodu se prebaciti?

- Haha, pogrešnog ste našli pitati, ja zbog ozljede nisam bio u Španjolskoj. Rekao bih da smo u to vrijeme još sanjali i proživljavali dojmove sa SP-a i samog dočeka u Hrvatskoj, a sad smo - budni. Možda nas je i taj poraz sve skupa probudio, pa danas djelujemo bolje i kvalitetnije nego u Elcheu.

Vi ste svojim golovima dokazali kako u reprezentaciji možete biti nasljednik Marija Mandžukića...

- Gledajte, Mandžukić i ja smo potpuno drukčiji tipovi napadača, mi gotovo ni po čemu nismo slični. Praktički ni u jednom igračkom segmentu, tako da mi je teško ulaziti u nekakve usporedbe s njim. Svjestan sam koliko je Mandžo dao za reprezentaciju, na njega ne gledam kao na nekoga koga bih trebao u nečemu loviti. Samo želim igrati i zabijati, a moj je cilj u svakoj utakmici davati svoj maksimum.

Na ljestvici strijelaca hrvatske reprezentacije sad ste se izjednačili s Bobanom (po 12 golova), dok ste po statistici (golova i nastupa) prestigli i Bokšića, dvojicu velikana hrvatskog nogometa!

- Uh, nisam znao za to, naravno da mi gode takvi podaci. Sretan sam i ponosan, a vjerujem da će uskoro moj konto biti još bolji.

Kako su vas se dojmile mlade nade hrvatskog nogometa Nikola Vlašić i Josip Brekalo?

- Stvarno su super dečki, mladi momci puni motiva i energije. Vidi se da imaju kvalitetu, zaslužuju biti dio reprezentacije. Opet, ne bih pričao samo o njima, Hrvatska ima toliko mladih igrača koji dolaze, koji će polako postajati dio naše vrste. Možemo biti sretni što doista imamo toliko mladih a izuzetno kvalitetnih igrača.

Jeste li vidjeli svoj gol s Wembleya i na snimci?

- Jesam, kako ne?! Rekao bih da ga je bilo zanimljivo gledati na snimci, ispao je to na kraju lijep gol. Prvi put sam zaigrao na Wembleyu, riječ je doista o nevjerojatnom stadionu, a tu sam onda i odmah zabio. Nitko sretniji od mene.

Ipak, čini se da ste u nekim situacijama bili suviše sebični, čime ste i naljutili Perišića...

- Ma to je normalno. Takve se stvari događaju u svakoj utakmici, malo vas povuče lopta, a nekad na vrijeme i ne uočite suigrača. Ali sve je u redu, to odmah zaboravite nakon utakmice, svima nam je cilj uspjeh reprezentacije - završio je Kramarić.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • cimerrr 20.11.2018.

    Najveća mana mu je sebičnost. Sada je sretno dao gol jer je lopta promijenila smjer,ali većinom takve njegove akcije završe gubitkom lopte. Inače zna igrati i zabiti,ali sebičnost je teška mana u momčadskoj igri.

  • uvijekkontra 20.11.2018.

    Ostvi se repke bit cemo bolji bez tebe..

  • Ivica9999 20.11.2018.

    Bravo Krama

Komentiraj...
Vidi sve komentare