To je to što me zanima!

Kreće plavi autobus: Iduća stanica im je Liga prvaka!

Ivan Tomečak je igrao za bolesnog brata, golman Ivan Kelava za pokojnog oca, a Mathias Chago za svoju itekako brojnu obitelj u siromašnoj Africi
Vidi originalni članak

Mathias Chago pjevao je Dinamove pjesme očiju punih suza. U rukama je držao pehar pun šampanjca i nazdravio. Imao je čemu, napokon je pobijedio sve nevolje s ozljedama, siromaštvom... Opet je zdrav, igra za Dinamo i opet je s “modrima” prvi. A ne tako davno činilo se da će možda čak i morati prekinuti karijeru. Tada je očajavao, danas plače od sreće.
Modri “doubledecker” bio je pun ljudi kojima su tužne priče poput Chagove bile dodatan motiv za uspjeh. Mirko Hrgović mjesecima je trpio uvrede dijela navijača i napokon uspio. Napokon su ga prihvatili... Ivan Tomečak svaki svoj gol posveti bratu Nevenu, koji boluje od reumatskog artritisa i od treće je godine u invalidskim kolicima. Ivan Kelava naslov je posvetio pokojnom ocu Miji. Ivica Vrdoljak bez majke je ostao prije nekoliko mjeseci te je i on svoj naslov proslavio pogledom prema nebu. I Kruno Jurčić nedavno je priznao kako ima poseban motiv za osvajanje naslova.
- Žao mi je što Zdravko Jurčić nije dočekao trenutak da me vidi kako vodim Dinamovu momčad. On me profilirao i u nogometnom i u ljudskom smislu - rekao je Jurčić za pokojnog prijatelja i samoukog trenera koji je od njega napravio igrača. Nije ga zaboravio ni u trenucima velike sreće, na kraju jedne sezone koja je potvrdila da u Kruni Jurčiću hrvatska trenerska scena ima veliku perspektivu.

IVAN KELAVA: ZNAM DA ME OTAC GLEDA
Mikrofon gotovo da nije ispuštao iz ruku. Dok je autobus kružio maksimirskom tartan stazom, Ivan Kelava vodio je navijanje. Redao je pjesmu za pjesmom, a suigrači su ga pratili. Naslov je posvetio pokojnom ocu Miji.
- To je čovjek koji me zadužio. Sve što sam postigao zahvaljujem njemu i znam da me čuva gore s neba - kaže Ivan.

SLAVILI NA STADIONU PA U LUDNICI
Nakon proslave na maksimirskom stadionu dinamovci su se preselili u narodnjački klub Ludnica u Vrapču, gdje su slavili do jutarnjih sati. Na naslovu prvaka čestitali su im bivši suigrači Ognjen Vukojević, Vedran Ćorluka, Mihael Mikić, zatim košarkaški klub Cibona, talijanski nogometni viceprvak Milan...

IZVADILI POKAL IZ VITRINA I IZ NJEGA PILI
Pokal namijenjen prvaku Hrvatske “modri” će podignuti u Splitu 31. svibnja.
- Ne možemo čekati - vikao je Etto pokazujući u rukama pokal osvojen prošle godine. Izvadili su ga iz vitrina, napunili šampanjcem i potom proslijeđivali iz ruke u ruku. Ovogodišnji pokal dobit će u zadnjem kolu na terenu ljutog suparnika.

MIRKO BARIŠIĆ: OVO MI JE NAJDRAŽI NASLOV
Nakon dugo vremena Dinamo je imao pravu konkurenciju u HNL-u. Hajduk se podigao, neki od Splićana su i poletjeli, ali Dinamo slavi i četvrtu sezonu zaredom.
- Ako mene pitate, ovo mi je najdraži naslov prvaka otkako sam u Dinamu - rekao je predsjednik kluba iz Maksimira Mirko Barišić. A u klubu je dugo, već devet godina sjedi u fotelji prvoga čovjeka Dinama...



Idi na 24sata

Komentari 18

  • labelwriter 19.05.2009.

    EVO OPET MI JE IZBRISA SAMO ZATO STA KAZEM STA MISLIM: DINAMO U EVROPI HAHAHAHAHA SRAM ZA CILU HRVATSKU !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • labelwriter 19.05.2009.

    EVO OPET MI JE IZBRISA SAMO ZATO STA KAZEM STA MISLIM: DINAMO U EVROPI HAHAHAHAHA SRAM ZA CILU HRVATSKU !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • labelwriter 19.05.2009.

    Sramota za hrvatsku,da evropa gleda takvu momcad, fujj

Komentiraj...
Vidi sve komentare