To je to što me zanima!

Kreću pripreme: Krstičeviću se na prozivci odazvalo 37 igrača

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Braća Mamić nisu me zvala direktno, nego preko posrednika, a rekao sam im kako je Hajduk jedini hrvatski klub u kojemu mogu igrati. Želim van, kaže Mario Maloča
Vidi originalni članak

Hajduk je danas krenuo na pripreme, a uoči prvog treninga pred novinare su izašli sportski direktor Sergije Krešić, trener Mišo Krstičević i kapetan Mario Maloča. Tijekom pauze dosta se pričalo o odlascima i dolascima, a Krešić nije želio otkrivati ono što se u tajnosti radilo.

- Puno je priča, no tek kad se nešto dogodi, mi ćemo vas obavijestiti. Neki bi igrači trebali doći, ali dok ne dođu ja nisam pobornik da se o tome priča. A što se tiče prodaja, kao što znate, naša ekonomska situacija nije nimalo vesela. Klub je uspio dio svojih financijskih problema riješiti, ostaje nam do kraja ožujka još neke stvari da dovršimo, a jedan od načina je prodaja. Za sada je još uvijek sve na usmenim dogovorima, za niti jednog igrača nemamo konkretno pismenih ponuda - kazao je Krešić i dodao kako će pokušati ispuniti želje trenera Krstičevića.

- Radimo na tome, jer svi u klubu jednako razmišljamo. No uvijek je pitanje novca, kako posložiti da 'vuk bude sit i ovce na broju'. Bez plaćanja dovesti igrače koji nam mogu poslužiti izgleda mi kao prilično teška misija.

Treneru Krstičeviću na prvu prozivku odazvalo se 37 igrača.

- Optimum je 26 igrača i mi ćemo se polako približavati toj brojci. Vuković je dobio dan duže odmora zbog pravoslavnog Božića, Luštica bi morao večeras sletjeti, a Jelavić bi sutra trebao potpisati ugovor i priključiti se treninzima. Uključili smo veći broj mladih igrača, kao nagradu za njihov rad i da im pokažemo da mislimo na njih. Plan i program rada je poznat. Nakon uvodnog dijela u Splitu momčad putuje u Međugorje, potom u Tursku, da bi se po povratku kući zaputili u Gabelu na turnir Andrije Ankovića. Još uvijek tražimo protivnika za rođendansku utakmicu, sve će ovisiti o financijskim mogućnostima.

Kapetan Mario Maloča napokon je zdrav, palac je zacijelio, a i ponuda Dinama je zaboravljena.

- Moram još jednom reći kako me nisu zvala braća Mamić direktno, nego preko posrednika, a rekao sam im kako je Hajduk jedini hrvatski klub u kojemu mogu igrati. Jedina opcija je inozemstvo, a koliko znam ponuda još uvijek nema.

Cilj sezone je dobro poznat.

- Nećemo ništa obećavati, kao što nismo obećavali ni prije sezone. U polufinalu smo Kupa i sigurno da želimo otići do kraja. Ako Bog da zdravlja i sreće i hoćemo...

Prozvani su:

Andrijašević, Bašić, Bencun, Blažević, Caktaš, Caput, Čukelj, Džoni, Elez, Hajder, Jakoliš, Jonjić, Jozinović, Kalinić, Kiš, Kovačić, Ljubičić, Maglica, Maloča, Mikanović, Milić, Milović, Nižić, Obšivač, Oremuš, Ozobić, Pašalić, Radošević, Stipica, Stojanović, Sušić, Tomaš, Tomašević, Tomičić, Vršajević, Vugdelija, Lima. Slavko Bralić iz Solina je na posudbi, dok bi se Ivan Vuković i Steven Luštica trebali priključiti sutra ujutro, a Ante Kušeta i Tonći Mujan nakon povratka iz kampa reprezentacije.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • hajdukkula 07.01.2013.

    Da to nije jedan od onih radnika što su pjevali prije nekoliko dana na videu hajdukove pjesme!

  • baffo 07.01.2013.

    Hajduk prica da nema novca,a onda ide na pripreme u Medgorje,a potom Tursku.Kad su navijaci Hajduka blokirali institucije grada Splita, za jamstvo za kredit, vecina javnosti u Hrvatskoj bila je uz njih.S kojim argumentom ce te to ponovno uciniti.Inace simpatiziram Hajduk,ali ne odobravam nacin na koji Hajduk zivi na visokoj nozi...

  • Georg_1 07.01.2013.

    Jadni su ovi komentatori.Neznalice i nepismenjanici,a počesto o zluradnici.U tekstu lijepo piše (tko zna čitati) da će spisak se svesti na 26 igrača.I gdje je tu 40 igrača.To vide samo oni koji to hoće vidjeti i podvaljivati.Zar nije normalno da se na početku priprema,bilo ljetnih ili zimskih, okupi sve s čime klub raspolaže.Dali su ti svi igrači pod profesionalnim ugovorom?Sigurno da nisu.Ima tu juniora,kadeta,igrača pod ugovorom ali i na posudbi (njih su plaćali klubovi u kojima su bili na posudbi,a možda će opet na posudbu),igrača (iz drugih klubova)koji se žele okušati (pa možda i uspiju) i t.d. i t.d.Inetesantno je da se nikada ne navodi koliko se igrača javlja na prozivku u drugim klubovima prve,a bogme i druge lige, već sam to bode oči kada se radi o Hajduku.Komentira se da Hajduk nema novaca.Točno,ali u Hajduku poduzimaju sve moguće (i nemoguće) da probleme riješe,ali neide to preko noći.Opće je poznato da više od pola lige (prve,pa i druge) pate od idte bolesti,ali nitko ne ističe taj problem kada ti klubovi dovode nove igrače.Neznam dli ti klubovi plaćaju te igrače ekserima ili novcima i kako dolaze do njih.U ostalom to je njihov problem,kao što je to i Hajdukov problem,a ne problem kojekakovih piskarala i zluradnika.

Komentiraj...
Vidi sve komentare