To je to što me zanima!

Kreilach navratio u Staples na hrvatski NBA duel Zubac-Šarić

Njegova momčad, Real Salt Lake, priprema se u blagoj klimi Los Angelesa. Od snijega i zime Utaha pobjeglo se pod kalifornijsko sunce. U gradu Lakers-Timberwolves tj. Zubac vs. Šarić... Nije prošlo bez Kreilacha
Vidi originalni članak

Damir Kreilach (29) trebao bi biti primjer svakome mladome sportašu. Pristojan, dobronamjeran, vrijedan, skroman... Vukovarski Riječanin koji je od izbjeglištva do američkog blještavila došao napornim radom i poštivanjem svakoga koga je sreo na svojem nogometnom i životnom putu.

Navratio na Lakers vs Wolves

Nakon najbolje sezone karijere (12 golova, 4 asistencije) i najdužeg odmora karijere (dva mjeseca) prije nekoliko se dana vratio u SAD, počele su pripreme za novu Major League Soccer sezonu koja počinje 3. ožujka.

Njegova momčad, Real Salt Lake, priprema se u blagoj klimi Los Angelesa. Od snijega i zime Salt Lake Citya tj. Utaha pobjeglo se pod kalifornijsko sunce.

Damir je sada stanovnik košarkašog grada, grada Utah Jazza, Karla Malonea, Johna Stocktona i aktualnog NBA čuda - Donovana Mitchella. Dakle: pripreme u Los Angelesu, a u Staples centru NBA tekma Lakers-Timberwolves tj. hrvatski duel Zubac vs. Šarić... Nije prošlo bez Kreilacha:

Zubac je bio bolji, ali pobijedila je Šarićeva Minnesota, 120:105.

Kad-tad opet u Rijeku

Kreilach je sportaš obožavan u svojoj Rijeci, jednaki je sentiment uživao od navijača u njemačkome Union Berlinu kao stranac/kapetan, a maksimalno ga poštuju i danas, u zemlji Mormona, u Salt Lakeu Cityu.

U MLS je došao prije nešto manje od godinu dana i odmah postao ljubimac navijača. Status zvijezde odbija, nije u skladu s njegovom naravi, ali neki od 12 golova bili su istinski spektakularni, obišli su svijet, a Kreilach je postao globalno poznato nogometno (prez)ime.

Najbolji mogući uzor

Iza Damira su dva mjeseca uživanja u božićno-novogodišnjim praznicima s obitelji, na Kvarneru. Rujevica mu je priredila ovacije kad je došao na derbi s Dinamom, derbi u kojem je njegova voljena Rijeka pobijedila 1:0.

Tek mu je 29, a životni plan ne krije: 'Moj je cilj jednog se dana vratiti i opet odjenuti bijeli Rijekin dres'. Kao igrač, trener, direktor... Svejedno je. Jer dobri čovjek Damir Kreilach bi mladim nogometašima i svim sportašima prije svega trebao biti - uzor. Boljeg se ni ne može naći.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 25.01.2019.

    Ak se ja ne varam, Kreilach je nekakav ozbiljniji nogomet počeo igrati tek kad je otišao van. Njega pamtim ko sasvim prosječnog igrača u tadašnjoj Rijeci, ništa posebno nije bio. Odigrao je nekakvih 100-njak susreta za Rijeku, a njega se nekako gleda, odnosno potencira kao nekavu legendu Rijeke što je možda mrvicu pretjerano. Vjeovatno super super dečko i solidan igračić, al da je neki nzm kakav igrač, nije niti je bio

Komentiraj...
Vidi sve komentare