To je to što me zanima!

Krenule su provokacije: Boysi su splitsku Rivu obojili u plavo...

Hajduk i Dinamo u subotu od 18 sati igraju na Poljudu u 27. kolu Prve HNL. Osim spektakla na terenu, čeka nas i fantastična atmosfera na tribinama, a navijačka prepucavanja krenula su već dan uoči derbija
Vidi originalni članak

Hajduk je cijeli Poljud rasprodao u svega nekoliko dana, a Dinamo svoje ulaznice u dva sata. To samo jedno znači. U subotu nas čeka spektakl u najvećem derbiju hrvatskog nogometa.

Pogledajte video: Provokacije uoči derbija

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hajduk i Dinamo u subotu od 18 sati igraju na Poljudu u 27. kolu Prve HNL. Osim spektakla na terenu, čeka nas i fantastična atmosfera na tribinama, a navijačka prepucavanja krenula su već dan uoči derbija.

Torcida je u prosincu, uoči posljednjeg derbija (2-0), Josipa bana Jelačića ukrasila transparentom na kojem je pisalo 'Hajduk živi vječno', a to Boysi nisu zaboravili. U petak ujutro prolaznike je dočekala plava splitska Riva. Bad Blue Boysi su zapalili desetak plavih dimnih i samo najavili sutrašnji spektakl. 

Sva ta prepucavanja i provokacije dio su velikog rivalstva koje gaje Hajduk i Dinamo. Još prije deset godina Boysi su Dinamovu zastavu stavili na zvonik Sv. Duje, a navijači Hajduka obećali su kako će je vratiti u Zagreb. I jesu. Na zagrebačku džamiju. 

Sve je to dio navijačkog folklora. Zdrave navijačke provokacije, gromoglasne pjesme i pirotehnika daju samo poseban draž derbiju. Sve dok je u granicama zdravog razuma i dok nema nasilja i nereda. Nadamo se kako će to izostati ovaj put.

Veliki derbi u subotu već sada je jedan od najiščekivanijih u posljednjih nekoliko godina. Paklena je borba za prvo mjesto u HNL-u, Dinamo je na čelu kolone, ali Hajduk kaska samo pet bodova. Pobjedom na Poljudu sasvim bi se vratio u igru za naslov prvaka, prvi nakon 17 godina. To je ono za što žive svi navijači i što već sanjaju godinama, a ove su nikad bliže. Velika je euforija u Splitu, a na valu te euforije Hajduk se nada da drugi put ove sezone može srušiti 'modre'.

S druge strane, Dinamo bi pobjedom otišao na velikih plus osam i vrlo vjerojatno se riješio jednog rivala u borbi za naslov. Kako god završilo, nadamo se da ćemo sutra poslije utakmice pričati samo o fantastičnoj atmosferi, čudesnim potezima i spektakularnim golovima. 

Idi na 24sata

Komentari 187

  • 11.03.2022.

    opet mediji potpaljuju? neka se navijači vesele. Dinamovi u Splitu, Torcida u Zagrebu, sve bez divljanja i tuče, i sve OK.

  • ojhrvatskamati 11.03.2022.

    Ovima svako radi u gradu sta oce 😂

  • Palmanova 11.03.2022.

    i more je Plavo

Komentiraj...
Vidi sve komentare