Obavijesti

Sport

Komentari 187

Krenule su provokacije: Boysi su splitsku Rivu obojili u plavo...

Krenule su provokacije: Boysi su splitsku Rivu obojili u plavo...

Hajduk i Dinamo u subotu od 18 sati igraju na Poljudu u 27. kolu Prve HNL. Osim spektakla na terenu, čeka nas i fantastična atmosfera na tribinama, a navijačka prepucavanja krenula su već dan uoči derbija

VIDEO

Hajduk je cijeli Poljud rasprodao u svega nekoliko dana, a Dinamo svoje ulaznice u dva sata. To samo jedno znači. U subotu nas čeka spektakl u najvećem derbiju hrvatskog nogometa.

Pogledajte video: Provokacije uoči derbija

Pokretanje videa...

Boysi zapalili dimne bombe u Splitu 00:50

Hajduk i Dinamo u subotu od 18 sati igraju na Poljudu u 27. kolu Prve HNL. Osim spektakla na terenu, čeka nas i fantastična atmosfera na tribinama, a navijačka prepucavanja krenula su već dan uoči derbija.

Torcida je u prosincu, uoči posljednjeg derbija (2-0), Josipa bana Jelačića ukrasila transparentom na kojem je pisalo 'Hajduk živi vječno', a to Boysi nisu zaboravili. U petak ujutro prolaznike je dočekala plava splitska Riva. Bad Blue Boysi su zapalili desetak plavih dimnih i samo najavili sutrašnji spektakl. 

Atmosfera na stadionu tijekom utakmice Dinama i Seville

Sva ta prepucavanja i provokacije dio su velikog rivalstva koje gaje Hajduk i Dinamo. Još prije deset godina Boysi su Dinamovu zastavu stavili na zvonik Sv. Duje, a navijači Hajduka obećali su kako će je vratiti u Zagreb. I jesu. Na zagrebačku džamiju. 

Sve je to dio navijačkog folklora. Zdrave navijačke provokacije, gromoglasne pjesme i pirotehnika daju samo poseban draž derbiju. Sve dok je u granicama zdravog razuma i dok nema nasilja i nereda. Nadamo se kako će to izostati ovaj put.

Atmosfera na Poljudu tijekom utakmice između Hajduka i Osijeka

Veliki derbi u subotu već sada je jedan od najiščekivanijih u posljednjih nekoliko godina. Paklena je borba za prvo mjesto u HNL-u, Dinamo je na čelu kolone, ali Hajduk kaska samo pet bodova. Pobjedom na Poljudu sasvim bi se vratio u igru za naslov prvaka, prvi nakon 17 godina. To je ono za što žive svi navijači i što već sanjaju godinama, a ove su nikad bliže. Velika je euforija u Splitu, a na valu te euforije Hajduk se nada da drugi put ove sezone može srušiti 'modre'.

Zagreb: Dinamo i Hajduk susreli se u 18. kolu Prve HNL

S druge strane, Dinamo bi pobjedom otišao na velikih plus osam i vrlo vjerojatno se riješio jednog rivala u borbi za naslov. Kako god završilo, nadamo se da ćemo sutra poslije utakmice pričati samo o fantastičnoj atmosferi, čudesnim potezima i spektakularnim golovima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 187

VIDEO

VIDEO Pogledajte ludnicu ispred Maksimira! Navijači uz baklje dočekali dinamovce iz Rijeke
ZAGREB DOČEKAO RABUZINOVO SUNCE

VIDEO Pogledajte ludnicu ispred Maksimira! Navijači uz baklje dočekali dinamovce iz Rijeke

ZAGREB - Dinamo je na Rujevici pobijedio Rijeku 3-1 i osvojio Kup. Za nedjelju je najavljena velika fešta na Trgu bana Jelačića, ali su navijači u kasnim večernjim satima priredili doček igračima ispred Maksimira. Nekoliko stotina njih je dočekalo dinamovce pjesmom i bakljadom, igrači su bili oduševljeni, kao i prije tri tjedna nakon pobjede na Rujevici u prvenstvu. Izašli su iz autobusa i pozdravili navijače koji su bili u deliriju

Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!
FINALE EUROPSKE LIGE

Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!

Josip Stanišić počeo je utakmicu za Bayer, ali je izašao već na poluvremenu, dok je Mario Pašalić u igru ušao u 57. minuti. Heroj susreta je Nigerijac Lookman koji je s tri gola uništio Xabijevu momčad
'Petko, ostani': Navijači Dinama sa snažnom porukom Petkoviću, Ristovski poveo veliko slavlje...
REPORTAŽA S FEŠTE

'Petko, ostani': Navijači Dinama sa snažnom porukom Petkoviću, Ristovski poveo veliko slavlje...

Iza Dinama je turbulentna sezona puna uspona i padova, ali i slatkim krajem. 'Modri' su osvojili domaću trostruku krunu, ali možda im je najveća ovosezonska pobjeda atmosfera koju su izgradili s navijačima...