To je to što me zanima!

Kretzschmar: Vratite Hrvatima za sve one moje poraze od njih

Jedan od najboljih njemačkih rukometaša u povijesti, Stefan Kretzschmar, sjetio se svih bolnih poraza koje je doživio u dresu Njemačke od hrvatskih rukometaša...
Vidi originalni članak

Nakon punih deset godina dva velika rukometna suparnika danas će se susresti u Kataru. Nekada su te utakmice bila finala velikih natjecanja , danas je borba za poredak od petog do osmog mjesta. Po kvaliteti igrača u jednoj i drugoj reprezentaciji to je možda i realnost .

Pogledamo li unazad desetak i više godina za Hrvatsku su igrali Balić, Metličić, Džomba, Lacković, Šola ... A u njemačkom dresu Baur, Fritz, Hens, Kehrmann, Schwarzer i veliki Stefan Kretzschmar . Ovaj posljednji, nekada najbolji rukometaš svijeta, u Kataru radi kao stručni sukomentator.

- Utakmica protiv Katara u četvrtfinalu bila je najgora utakmica Njemačke na Svjetskom prvenstvu. Jednostavno nismo imali rješenja - komentirao je Kretzschmar.

U njegovo vrijeme s Hrvatskom se igralo za zlato, danas će to biti za utješnu nagradu. Upravo je Kretzschmar bio jedan od glavnih igrača u momčadi koja je izgubila finale SP-a 2003. i finale OI-ja 2004. od Hrvatske.

- Očekuje nas snažna Hrvatska danas. Nadam se da će im ova Njemačka vratiti za sve one naše poraze od njih . Tko će pobijediti? Ne znam, Hrvatska je naviknuta igrati za medalje tako da ne znam kako će se motivirati za ovu utakmicu. Mislim da je tu naša prednost - priča Kretzschmar.

I ima pravo donekle. Hrvatskoj je ovo velik podbačaj, dok je Njemačkoj s druge strane ovo velik uspjeh nakon desetljeća razočaravajućih rezultata. Na prvenstvo su upali s pozivnicom, odigrali odličan turnir i imali veliku priliku boriti se za medalje...

Idi na 24sata

Komentari 35

  • 30.01.2015.

    E Krečmar, nebu išlo !!!

  • žaba davi rodu 30.01.2015.

    njemacka ima najjaču ligu iz razloga sto u toj ligi igraju stranci Ni taj krec

  • Iva2810 30.01.2015.

    uh al ste nam vratili

Komentiraj...
Vidi sve komentare