To je to što me zanima!

Krznar: Istra je kao Villarreal, a tri boda kao polufinale Europe

Istra je u zadnjih šest, sedam utakmica izuzetno stabilna i organizirana. Osobito u defenzivi. Imaju pojedinaca, ali imaju i strukturu momčadi kojoj moramo dati zasluženi respekt, rekao je trener Dinama Damir Krznar
Vidi originalni članak

Dinamo u okviru 29. kola HNL-a na Maksimiru dočekuje Istru (nedjelja u 19:05 sati, Arena Sport 3). 'Modri' su završili europsku sezonu porazom od Villarreala u četvrtfinalu Europske lige pa će fokus do kraja biti na Kupu i ostatku prvenstva.

POGLEDAJTE VIDEO: BBB u Villarrealu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iduća prepreka je Istra, koju će momčad Damira Krznara morati pobijediti pod znakom imperativa pošto je Osijek svoj dio posla već odradio velikom pobjedom na gostovanju kod Hajduka (0-1). Puljani su u strahovitom naletu, izbacili su Rijeku i plasirali se u finale Kupa.

- Ne valja se osvrtati iza sebe. Što je bilo, bilo je, Villarreal je prošlost, a naša sadašnjost je Istra. Istra koja je dobila krila nakon zaista impresivnog ulaska u finale hrvatskog kupa. Dolazi ovdje goropadna. Mi jednako tako moramo odgovoriti. Recept je vrlo jednostavan, kvaliteta je na našoj stani. Samo, pristup, volju i želju kakve ima Istra moramo imati i mi. Tek onda će naša kvaliteta doći do izražaja - rekao je u najavi utakmice Krznar pa dodao:

- Apeliramo, mogu se usuditi reći, naređujemo našim igračima da budu na 110 i 120 posto jer ova utakmica neće biti ništa lakša od Villarreala. Nije floskula, stvarno je tako.

Iako je većinu sezone igrala ispod kapaciteta, Istra se probudila i pruža respektabilne igre. Sada je cilj izboriti ostanak u HNL-u i nema čovjeka u klubu koji ne vjeruje u čudo na Maksimiru. Vidjeli smo protiv Rijeke kako su Istrani snažno i koncentrirano krenuli u susret pa stigli do nevjerojatna tri gola prednosti u prvom dijelu.

- Istra je u zadnjih šest, sedam utakmica izuzetno stabilna i organizirana. Osobito u defenzivi. Na lijevom beku je tu Gržan, strahovito je brz i može napraviti dosta problema. Novi igrač, Japanac, jako je dobar i jako zanimljiv igrač. Ulazi u dubinu i iza leđa. Imaju pojedinaca, ali imaju i strukturu momčadi kojoj moramo dati zasluženi respekt. Mi smo se ti koje se pita, ali Istra će biti tvrd orah - kazao je Krznar pa se za kraj osvrnuo na fizičku i psihičku potrošenost svojih igrača nakon velike utakmice protiv Villarreala:

- Nas više brine mentalna potrošnja i tu moramo vidjeti kako ponovno igrače vratiti u fokus i kako da budu koncentrirani u ovoj utakmici. Fizička potrošnja jest velika, ali glava je ta koja tjera da ideš preko svojih limita i to će biti presudno. Sigurno ćemo kombinirati i osvježiti momčad. Ali svaki od njih 15, 16 koji će početi ili završiti utakmicu moraju ostaviti i srce i dušu za pobjedu jer ova tri boda jednaka su polufinalu Europske lige.

Idi na 24sata

Komentari 66

  • Dmd_2 18.04.2021.

    Ode nama sa ovim i naslov! ANTOLICU sta cekas? Mjenjaj ga

  • ZG - KAJ 18.04.2021.

    Krznar, vrati se svojim nojevima..Ak te Mamići ne smijene, gubimo i prvenstvo. Najveći si krivac za ispadanje od Villareala, svojim neznanjem,kukavičlukom i krivom taktikom...

  • 17.04.2021.

    Dinamo Zagreb iznad svih 💪💪💪💪💪

Komentiraj...
Vidi sve komentare